Hattrick av Niklas Winroth Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Örebro Kings

Winroth fortsätter göra mål – Hattrick mot Örebro

Storvretas Niklas Winroth går mot sin bästa målsäsong i SSL någonsin. Mot Örebro blev det ett hattrick när Storvreta vann med 10-4.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
IBF Örebro
4 - 10(2-3, 2-1, 0-6)
Storvreta IBK

Storvreta upprepade förra omgångens matchscenario med lite sömnigt, dåligt tempo och oskärpa i två perioder. I den tredje tryckte de ifrån och Örebro med nye tränaren Marco Juuska som har fått i uppgift att fixa till försvarsspelet släppte in hela 10 mål, varav 6 i den tredje perioden.

– Jag tycket att vi spelar lite sömning i två perioder och sedan steppar vi upp när väl gäller. Vi får några psykologiskt viktiga mål i början av tredje. Men det är ingen höjdarinsats idag. Vi gör en bra sista period och det är en såklart jätteskönt att vi vet att vi kan steppa upp när det gäller, säger Storvretas Niklas Winroth.

3 av Storvretas 10 mål gjordes av just Winroth.

– Ja det var några år sedan man gjorde hattrick. Det är jätteroligt såklart och det har lossnat lite för mig nu när jag spelar med Robin (Nilsberth), Filip (Stenmark), Abbe (Albin Sjögren) och Valle (Valdemar Ahlroth). Vi hare ett väldigt bra rull i kedjan och jag får komma upp i planen. Idag lyckas jag peta in tre och det är kul såklart.

En femma som fortsätter göra mycket poäng.

– Filip och Robin är väldigt trygga med bollen vilket gör att jag som center kan vara med längre fram i banan och ta en mer offensiv position. Sedan så hittar ju Abbe och Valle varandra och oss andra väldigt bra.

Hattrick av Winroth som går mot en personlig rekordsäsong i gjorda mål. Säsongen 2009/10 gjorde han 14 mål för Västerås, efter det så ligger toppnoteringen i Storvreta på 6 mål. Den här säsongen har han redan efter 15 matcher gjort 12 mål.

– Kul att det har lossnat. Framförallt handlar det om att jag har fått ta steget upp som center igen. Jag har ju tidigare haft problem med korsband och baksidor men nu är jag hel vilket också spelar in. Jag fick tidigt en bra start på säsongen och gjorde poäng i början och sedan har det rullat på, förklarar Winroth målsuccén.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar