Emil Stille (t.h) och Håkan Robertsson (näst t.h) får lämna Kalmarsund Foto: Samuel Slättman
Allsvenskan

Kalmarsund sparkar tränaren

FBC Kalmarsund väljer att sparka huvudtränare Emil Stille och assisterande tränare Håkan Robertsson. Ny ledarstab är plats.

Allsvenska FBC Kalmarsund som satsar mot SSL har efter 11 omgångar spelat in 18 poäng och ligger på femte plats i Allsvenskan Södra. 3 poäng från kvalplats till SSL. Nu väljer FBC Kalmarsund att sparka huvudtränare Emil Stille och assisterande tränare Håkan Robertsson. FBC Kalmarsund kommenterar i ett pressmeddelande:

”Laget och föreningen har efter en svag säsongsinledning med bara 18 poäng på 11 matcher satt sig själva i ett svårt utgångsläge och behöver utifrån detta agera genom att göra förändringar i ledarstaben samt justera lagets målsättning” 

”Nuvarande tränarstaben med Emil Stille som huvudansvarig och Håkan Robertsson som assisterande tränare kliver efter dialog med föreningen av sina uppdrag.”

Vid förra säsongen hade Kalmarsund 21 poäng på 11 matcher vilket då till slut ledde till en andra plats i serien och SSL-kval. Nu tar Adam Kallenberg som var huvudtränare förra säsongen över tillsammans med assisterande tränare Tom Holmqvist.

– Med struktur, en tydlig spelidé, ödmjukhet och hårt arbete skall vi tillsammans som förening göra vad vi kan för att vända på detta. Viljan att visa att vi är ett starkare och bättre lag än vad vi fram tills nu visat är stark i hela föreningen säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

Emil Stille som värvades som tränare till säsongen från Östra SK kommenterar själv:

– Känner givetvis en stor besvikelse över att inte få fullfölja mitt uppdrag. Jag respekterar föreningens beslut rakt av och önskar laget stor lycka till framåt säger Emil Stille.

FBC Kalmarsund reviderar även sin målsättning:

”Vi reviderar målsättningen från att vinna serien till att komma topp fyra och nå kval. I ett kval är målet att toppa lagets form och ge oss själva chansen att ta oss till SSL”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar