Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

”Tyvärr är vi världens bästa lag på att anpassa oss efter motstånd”

Klar 8-2 seger för Linköping över Jönköping.  – Tyvärr så slarvar vi lite för mycket men i sista perioden så vinner vi komfortabelt, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till CMore.se
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Linköping IBK
8 - 2(2-1, 2-1, 4-0)
Jönköpings IK

 

Under tiden VM spelas i Bratislava spelades det en match i herrarnas SSL under tisdagen då Linköping tog emot Jönköping. Ett Linköping som fick en kanonstart på matchen med mål av Martin Hovlund redan efter 29 sekunder.

– Det var en skön start på matchen att komma ut och göra mål direkt. Det är inte så ofta jag gör mål men det var kul att pilla dit en, säger Hovlund till Cmore.se.

Ledning för Linköping med 2-1 efter den första perioden. En ledning som utökade till 4-1 efter knappt fem minuter. Med knappa minuten kvar reducerade Jönköping genom 18-åriga Gustav Johansson som gjorde sitt första SSL-mål.

Klart det är skönt att sätta första baljan. Nu är det bara att fortsätta gnugga på och hoppas det kommer fler, kommenterar Johansson målet till CMore.se

TV: Se Gustav Johanssons första SSL-mål. 

I tredje perioden gick Linköping ifrån ytterligare och vann med klara 8-2.

– Tyvärr är vi världens bästa lag på att anpassa oss efter motstånd. Vi har många lägen att trycka ifrån i andra perioden. Tyvärr så slarvar vi lite för mycket men i sista perioden så vinner vi komfortabelt, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.

8 mål och 7 olika målskyttar i hemmalaget.

– Det är skönt att det är mycket spridning. Det är bra för självförtroendet. Men sedan så önskar man ju alltid att några gör ett par kassar till. Idag är det, det enda negativa. Att vi behöver gå ner på två femmor för att få upp tempot, säger Astbrant.

För Jönköpings del så var det framförallt duellspelet som inte kom upp i nivå.

– Framförallt så tycker jag att vi vinner alldeles för få dueller i de två första perioderna. Vi har inte många fifty/fifty dueller som är till oss. Är vi för passiva i försvarsspelet så blir det jobbigt, säger Pålsson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar