IBK Dalen

Dalens försvar stoppade Storvreta

Dalen satte sin matchplan, försvarsspel och vann borta mot Storvreta med 6-4.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
4 - 6(1-1, 0-3, 3-2)
IBK Dalen

Dalen visade från start mot Storvreta att idag var det ett 100% försvarsjobb som gällde och laget fick tidigt utdelning. Vunnen boll av matchens gigant Viktor Nystedt vid eget mål och lång löpning genom hela planen innan han speldea fram Marcus Berglund till 0-1.

– Jäkligt rolig match. Vi visste att de skulle bjuda upp med fart och vi lite mer defensivt. Vi får in en balja ganska snabbt och därefter har vi hugg på dem. Vi blir sammansvetsade och då går vi inte att stoppa.

1-1 efter den första perioden blev till 1-3 efter knappt 6 minuter in i andra. Dalens tredje mål av just Nystedt som utsågs till matchens lirare.

– Jag tycker jag börjar bra. Så fort jag får en bra känsla i första så brukar det kännas som att jag blir svår att stoppa. Sedan så läser de av mig ganska i andra och tredje så jag fick kämpa på bra i 40 minuter, säger Viktor Nystedt.

Dalen fortsatte att visa upp ett tajt och disciplinerat försvarsspel vilket gjorde det oerhört svårt för Storvreta att ta sig igenom.

– Vi hade snackat efter att förlorat med Falun med 8-0 att det är så att vi har lägen men vi satte de inte. Förut har det varit lite att vi fått kontringar och gjort det bra i förstaläget men inte fått till avsluten. Nu har vi krav på att de måste in mål också, säger Nystedt.

Storvreta närmade sig i den tredje perioden och skapade tryck sista minuterna. Reducerat 4-5 med 48 sekunder kvar innan Ketil Kronberg gjorde 4-6 i öppen bur.

– Vi gör en ganska bra match spelmässigt. Spelet med boll och skapade chanser så är vi bättre än Dalen. Men de är smartare, sätter sina chanser och vinner rättvist. Men vi gör ett bra försök idag. Vi ska gå för SM-guldet och ibland är det tufft när man som vi har tunga träningsveckor bakom sig med hög ambitionsnivå att få stäm i alla matcher, summerar Storvretas Mattias Samuelsson.

TV: Se målen från matchen här

TV: Viktor Nystedt: ”Sjävklart är landslaget en milstolpe” 

TV: Comeback av Jimmie Pettersson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar