Foto: Jonathan Rudman
IBK Dalen

Stiglund tog chansen och storspelade

Dalens andremålvakt John Stiglund fick chansen och tog den i sin andra SSL-match.

Dalen valde att ge reservmålvakten John Stiglund chansen istället för landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegnér i bortamötet på Storvreta. Stiglund tackade för förtroendet och storspelade i en match där Storvreta sköt 38 skott.

– Väldigt kul att få chansen och jag känner att jag gör det bra. Det gäller att jag gör sådana här bra insatser när jag har en så bra målvakt som Måns framför mig, säger Stiglund efter matchen.

Efter förlusten senast mot Falun hade Dalen dessutom lagt extra fokus på sitt försvarsspel.

– Oja det sitter bra. De täcker boll väldigt mycket och jobbar hårt framför mig. Det hade varit betydligt jobbigare för mig idag om inte försvaret hade fungerar. Vi gör en riktigt bra krigarinsats. Vi sliter som djur och förtjänar en vinst.

Stiglund som värvades till Dalen från Allsvenska Wibax Patriots inför den här säsongen har otroligt tuff konkurrens på målvaktspositionen med en landslagsmålvakt som förstemålvakt.

– Jag inspireras av honom. Vi har en bra känsla mellan oss. Måns är ju så otroligt bra och jag sporras av honom. Vi vill alltid tävla och man ger fan i att förlora småtävlingarna på träningarna.

Mot Storvreta gjorde Stiglund sin andra match i SSL och det såklart stora skillnader mot spel i allsvenskan.

– Individuella skickligheten är den stora skillnaden. Spelarna är såklart bättre men det också också fortfarande. I Wibax hade vi också ett bra försvarspel framför mig men här är det. Jag har redan utvecklats mycket och att spela med landslagsspelare på träning är inspirerande.

Vad kan den här segern betyda för er mer än tre poäng? 

– Otroligt viktigt för moralen. Vi gör en riktigt plattmatch mot Falun och att kunde vända tillbaka här är riktigt bra. Nu bygger vi vidare på den här känslan och förhoppningsvis kan vi mosa ner Thorén i Umeåderbyt om en vecka.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar