Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Ny assisterande tränare i Linköping

Linköping utökar sin ledarstab med Martin Laakso som ny assisterande tränare.

Efter att Andreas Harnesk fick lämna och Johan Astbrant återigen tog över som huvudtränare har Linköping letat efter en assisterande tränare. Sedan en månad tillbaka har klubben hittat det de söker i Martin Laakso som plockats upp från rollen som assisterande tränare i division 1-laget.

– Martin var absolut redo för ett större ansvar och han har redan bidragit med värdefulla ideér som gett direkta resultat i våra matcher. Att det nu finns två ögon till under matcherna gör allt mycket lättare, kommenterar Linköpingstränaren Johan Astbrant till Linköpings hemsida.

Lämpligt är att Laakso pluggar statistik och dataanalys vilket kommer väl till användning i rollen som tränare.

– Ja, nu finns jag på bänken även om mitt fortsatta huvudspår är att förse ”Asta” med statistik som vi kan använda för analyser. Men utöver det så agerar jag bollplank till ”Asta” under matcherna och förhoppningsvis kan jag komma med en del uppslag som vi kan använda, säger Martin själv om sin nya roll.

Linköping möter ikväll onsdag Höllviken på hemmaplan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar