Landslag

Storsatsning på VM 2018 – Ska locka 200 000 åskådare

Under dam-VM i Bratislava presenterade Tjeckiens innebandyförbund sin storslagna satsning inför VM 2018.

Nästa års VM för herrar spelas den 1-9 december i Prag i Tjeckien med det Tjeckiska Innebandyförbundet som arrangör. Ett VM där arrangören satsar stort. Redan under dam-VM i Bratislava hölls en presskonferens och informationsmaterial delades ut till samtliga journalister där det informerades om en storsatsning med en budget på 2 miljoner euro. Med den budgeten siktar förbundet på att totalt locka 200 000 åskådare till matcherna och att ha ett slutsålt i O2 Arena minst 2 gånger under mästerskapet. Det finns även ett mål om att slå sig in på topp 15-listan av de största idrottsevenemangen i världen.

– Vi vill skapa något som aldrig tidigare setts, något som kommer lyfta produkten innebandy. Det är inte längre nog att bara göra ett VM för innebandypersoner utan vi måste ta nästa steg till nästa publik. Vi ser just det lite som vårt motto med eventet, att nå en stor och ny publik. Om det Tjeckiska förbundet kan nå 200 000 åskådare så kommer vi vara med i den stora ligan av internationella event, sa IFF:s generalsekreterare John Liljelund under presskonferensen.

För att uppnå målet finns en stor förhoppning att supportrar från de olika länderna ska åka till Prag som dessutom som stad är ett populärt resmål. Även runt om i Tjeckien kommer så kallade ”fanzones” att byggas upp i tio städer för att lyfta fram mästerskapet ytterligare. På plats på VM i Bratislava var det mellan 200-300 svenska supportrar på. Till VM 2018 finns stora förhoppningar till att den siffran och att övriga länders supporterstöd höjs.

– Vi vill sätta innebandy på kartan mot andra sporter. Jag tror verkligen att VM kan ta ett nytt steg och vi vill attrahera så många supportrar som möjligt, inte bara till finalerna utan till hela veckan. Vi hoppas att publiken inte bara vill komma för matcherna utan för hela upplevelsen och därför satsar vi stort på VM i sin helhet. Vi vill ha supportrar från alla länder, säger det Tjeckiska innebandyförbundet.

Biljettförsäljningen är planerad att starta till våren, förmodligen runt mars månad. Innan dess ska ett VM-kval avgöras i månadsskiftet januari/februari.

LÄS MER: Här är alla VM-kvalgrupper

*Se marknadsföringsvideon för VM 2018 i spelaren ovan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar