Foto: Skärmavbild SSLPlay.se
AIK IBF

Proppen ur för Dennis Wallin

Dennis Wallins gjorde sitt första och ytterligare tre mål i AIK i segern över Örebro.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Örebro Kings
6 - 9(1-2, 0-4, 5-3)
AIK IBF

Dennis Wallin som värvades till AIK från Täby har under hösten fått begränsat med speltid i AIK och mestadels agerat inhoppare.

– Det har varit tuff konkurrens från början och det är klart man vill spela. Samtidigt har det inte varit något frågetecken för varjar man inte fått spela. Jag har fått kriga mig in i truppen och nu där vi haft lite skador så har jag fått chansen. Idag gick det helt okej även om jag hade lite medflyt, säger Wallin ödmjukt.

Mot Örebro var Wallin med från start och tog verkligen chansen. Med fyra sekunder kvar av den första perioden gjorde han sitt första mål i AIK. Ett mål som sedan följdes upp med ytterligare tre.

– Ja vad ska man säga. Det var proppen ur idag. Två ganska öppna mål, en spark och ett som var helt okej. Jag hade lite medflyt men såklart kul att göra fyra.

Minns du när du gjorde fyra senast? 

– Det måste nog varit 4-5 år sedan i Allsvenskan.

De var framförallt i den andra perioden som AIK visade upp ett bättre spel och tog kontroll över matchen.

– Vi kommer ut i första perioden och inte riktigt är där. Vi har lite flyt att få med oss en ledning till andra där vi från första byte kommer in och tar över matchen. Vi kontrollerar den bra. De får in två skitbaljor när vi slår av lite på slutet men sista 40 äger vi matchen.

Jämför med början av säsongen börjar AIK nu även få bättre ordning i sitt försvarsspel.

– Det håller jag med om. Vi har pratat mycket om det, att vara tajta och att spela aggressivt och de bitarna faller på plats mer och mer, avslutar Wallin.

TV: Se Wallins första mål i AIK 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar