Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Det vore högsta drömmen att vinna ett guld med Linköping”

Linköpings Martin Karlsson har skrivit på för ytterligare tre år med Linköping.

Linköpings Martin Karlsson som närmar sig 500 poäng i klubben förlängde sitt kontrakt med tre år inför matchen mot Pixbo.

– Ingen annan vill ha mig, svarar Karlsson först skämtsamt om det nya kontraktet och utvecklar sedan:

– Det var självklart och ett av de lättare beslut jag har tagit. Hade jag velat lämnat så hade jag gjort det tidigare. Jag trivs jättebra i föreningen och alla som här och i laget. Sedan är det allt vid sidan om med jobb som fungerar jättebra. Jag köpte ju hus får två år sedan och har en dotter därhemma. Det är mycket som är bra här helt enkelt och inte det lättaste att flytta.

28-årige Karlsson vars kontrakt är skrivet på tre år vill tillbaka till en SM-final.

– Jag ser att vi gör en bra säsong nu och går till slutspel och tar det därifrån. Men jag hoppas vi kan ta oss tillbaka till en final, det är ett SM-guld vi spelar för och det vore högsta drömmen att vinna ett guld för Linköping. Ett lag jag varit med från början och hela utvecklingen.

Rollen nu är annorlunda från då Karlsson anslöt till Linköping för cirka 10 år sedan.

– Nu börjar man ju bli lite till åren, i vilket fall jämfört med sina kedjekamrater. Det är väldigt kul nu att ta en roll och vara med och utveckla egna talanger, säger Karlsson.

Linköping tränare Johan Astbrant gläds över att Karlsson blir kvar ytterligare tre år i klubben.

– Det är bra för oss att en ”kultspelare” förlänger och dessutom så tidigt inför kommande säsongs truppbygge. Jag tycker vi fått se Marre från sin bästa sida och hans samarbete med Felix (Lanver) under säsongen har varit en starkt bidragande orsak till lagets segrar. Han gör mål, han gör assist men framförallt så rör han sig på de obekväma ytorna och försöker hela tiden vara ett hot. Han har även utvecklats tekniskt vilket förhoppningsvis kan ge honom en landslagsplats framöver, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Linköpings hemsida.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar