Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IBK Dalen

Hernandez derbyhjälte med 7 poäng: ”Han var helt overklig idag”

Seger för Team Thorengruppen i derbyt mot Dalen. Stor matchhjälte i Daniel Hernandez som gjorde 2 mål och 5 assist. – Den heta chilenaren, summerade lagkapten
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Team Thorengruppen SK
10 - 5(3-1, 4-3, 3-1)
IBK Dalen

Jumbon Team Thorengruppen som inte vunnit sedan den 29:e oktober tog tre otroligt viktiga poäng i Umeåderbyt mot Dalen.

– Det är nästan obeskrivligt. Vi har haft en väldigt lång svacka och att äntligen få utdelning och resultatet med oss, och det dessutom i ett derby. Det väger extra tungt och otroligt viktiga poäng, säger Team Thorengruppens lagkapten Linus Holmgren.

Extra skön seger för Holmgren som spelat länge i Umeå City med Dalen som största rival. Holmgren skulle även göra hattrick i matchen där hans två första mål blev psykologiskt viktiga. Båda cirka minuten efter att Dalen reducerat.

– Skönt att kunna göra returmål direkt efter att de reducerat. Det stärker och att göra ett bara sekunden innan andra periodpaus var viktigt.

Förutom Holmgren som gjorde en mycket bra match var det Daniel Hernandez som blev kvällens stora derbyhjälte med 2 mål och 5 assist.

– Den heta chilenaren. Han var helt overklig idag. Det var likadant i början av säsongen. När han levererar så är han helt ostoppbar och det var kul att han plockade fram det idag, riktigt grym, säger Holmgren om kedjekamraten.

Förutom tre poäng så börjar även TTG få nytta av sitt tränarbyte.

– Ja det har gett effekt. Dels att få in en förändring tror jag har betytt mycket och vi har en annan energi. Vi har också fått mer struktur i framförallt försvarsspelet och idag kan vi styra Dalen dit vi vill. Vi kommer alltid släppa in mål på kontringar men vi har helt klart höjt försvarsspelet.

Thorengruppen har ingen match i mellandagarna och går på julledighet med tre viktiga poäng i ryggen. Dock fortfarande 8 poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket.

– Vi får njuta av segern lite längre nu med juluppehåll. Sedan får vi komma tillbaka och försöka bli ännu starkare, avslutar Holmgren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar