Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

KLART: Här är Kivilehtos nya klubb

Juha Kivilehto som lämnade Helsingborg för att flytta hem till Finland har bestämt sig för vart han fortsätter sin karriär.

Finske landslagsmannen, tillika FC Helsingborgs tidigare sportchef bestämde sig innan jul för att lämna Helsingborg för att flytta hem till Finland. Ett stort tapp för Helsingborg.

– Juha lämnar redan nu och kommer därmed inte fullfölja resten av säsongen. Det är familjeskäl som ligger bakom flytten hem till Finland. Detta är ett beslut som han funderat på länge och klubben står därför redo när det idag blev realitet. Juha kommer saknas på plan men även i sin roll som sportchef, kommenterade FC Helsingborg när det blev att Kivilehto lämnade laget.

Nu har den finske backen gjort klart med ny klubbadress. Finska mästarna Classic kommer den här och även nästa säsong vara Kivilehtos klubbadress.

– Den här säsongen skulle ha varit min i Sverige. Classics verkställande direktör Pasi Peltola besökte Sverige och tittade på spelet för några veckor sedan och då kom upp i våra konversationer. Beslutet att flytta till en världsklass organisation och topp coaching var i slutändan lätt. Mina egna intentioner kommer att fortsätta att utvecklas som spelare och framför allt att lyckas på klubbnivå. Också chansen att jag fortfarande kan bo i Helsingfors var en viktig detalj i förhandlingarna, förklarar Kivilehto till Classics hemsida.

I Classic finns även den finska förbundskapten Petteri Nykky.

TV: Se Kivilehtos sista mål i SSL

LÄS MER: Helsingborg letar förstärkningar efter Kivilehto

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar