Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Helsingborg letar förstärkningar

Efter att det blivit klart att Juha Kivilehto lämnar letar Helsingborg nu förstärkningar.

Sent under onsdagskvällen meddelade FC Helsingborg att den spelande sportchefen tillika finska landslagsmannen Juha Kivilehto lämnar laget på grund av familjeskäl och flyttar hem till Finland.

– Ett stort tapp såklart. Vi förlorar en finsk landslagsback och det är inget man ersätter på studs. Det kommer märkas och vi har redan haft det tunt på backsidan. Nu gäller det att andra spelare kliver fram och vi tittar även på om vi kan få in nya spelare, säger Helsingborgs klubbchef Fredrik Azelius.

Framförallt är det en ersättare till Kivilehto som står högst på önskelistan. Dock kommer man inte försöka värva en spelare av samma kaliber som Kivilehto.

– Vi kommer inte gå ut och leta aktivt i det svenska och finska landslaget. Fokus kommer framförallt att vara att hitta någon i närområdet eller södra Sverige. Vi har några idéer såklart och har börjat jobba på det. Men visst skulle någon superstjärna ringa och vill spela i Helsingborg så lyssnar vi såklart. Vi ska också ha med oss att vi har flera unga spelare som den här säsongen tagit chansen. Nu finns ytterligare en sådan möjligt där vi tappar Kivilehto.

Är det framförallt en back ni söker eller tittar ni på fler positioner? 

– I och med detta så är det framförallt en back. Vi har ju även många spelare i laget som skulle kunna spela back såsom Jonathan Skoglösa som nu gör det jättebra som forward. Men främst är det en back vi vill ha in som kan spela på samma position som Kivilehto.  Kan vi samtidigt identifiera andra bra spelare så är det inte fel att bredda där också.

Förutom att vara spelare så har Juha Kivilehto även haft rollen som sportchef. En roll som i vilket fall initialt och kanske även på längre sikt läggs ut på flera personer.

– Vi kommer i nuläget ha en sportgrupp som arbetar resten av säsongen tills vi kommer fram till eventuell annan lösning. Det är tre till fyra personer bestående av mig själv, Patric Johansson (tränare) och någon från styrelsens. Vi kommer även försöka få in någon mer utifrån. Vi vet att det finns många som brinner för FC H och som kan tänkas vara med. Arbetet innefattar ju delvis att prata med våra spelare vi har men också att identifiera nya spelare samt att jobba ihop med unga spelare för att slussa in de från JAS-lag til SSL-lag och delvis. Jag tror personligen detta blir en bra lösning med flera personer som gör lite mindre, säger klubbchef Fredrik Azelius.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar