Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

SSL-debutanten förlänger

19-årige Oskar Seth har skrivit på ett nytt kontrakt med Linköping.

Linköpings Oskar Seth som imponerat i sin debutsäsong i SSL har skrivit på ett nytt kontrakt med Linköping.

– En riktigt spännande förlängning. Oskar förlänger redan nu sitt kontrakt trots att han har ett år kvar på sitt förra kontrakt. Det visar verkligen att han vill spela för Linköping Innebandy och ser föreningen som det självklara valet för att få bäst utveckling framöver, säger Linköping tränare Johan Astbrant till Linköpings hemsida. 

19-årige Seth som kom till Linköping 2014 har gått genom trappan från innebandygymnasium, JAS, spel i division 1 och den här säsongen i SSL.

– Det känns riktigt coolt att jag nu gått genom hela den så kallade ”trappan” som Linköping satt upp för sina unga spelare. Jag flyttade till Linköping för att nå hela vägen och nu är jag äntligen där, säger Seth.

Första säsongen i SSL har varit succéartat. 7 mål och 6 assist och gott om speltid för debutanten.

– Jag har ju vuxit en hel del sista åren så visst kan jag spela fysiskt om det krävs. Men jag ser mig som relativt allround spelare med ett bra skott samtidigt som jag gillar att slå sköna passningar.

Linköping som dessutom överraskat många i årets SSL.

– Jag ser en jättepotential i laget och det var därför jag ville stanna. Vi matcher topplagen i serien och jag tror inget lag är speciellt sugna på att möta oss i ett slutspel över sju matcher. Så jag ser inte att det finns något som hindrar oss att ta oss till absoluta toppen de närmaste åren.

Att skriva på ett nytt kontrakt var ett enkelt beslut.

– Det var inga funderingar från min sida utan bara att signa kontraktet! Jag trivs jättebra i klubben och det känns som vi har något riktigt spännande på gång.

linko%cc%88ping-oskar-seth

Foto: Idrottfoto

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar