Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

”Vi har tajmat prestationen ganska bra”

Örebro vann bottenmötet över Team Thorengruppen och närmar sig lagen ovanför strecket.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Örebro Kings
7 - 2(2-1,2-1, 3-0)
Team Thorengruppen SK

Nästjumbon Örebro mot jumbon Team Thorengruppen. Otroligt viktig match för båda lagen där Örebro tog tre viktiga poäng.

– Det här var en jätteviktig match på förhand. Det var på något sätt deras sista chans och det var ännu viktigare för dem än för oss. Det visste vi inför och trodde att de skulle vara lite stressade. Vi lyckades spela förbi det ganska bra och när de kom kunde vi slå länge bollen och skapa lägen på det, säger Örebros Simon Jirebeck.

Hur ser du på matchen? 

– Vi börjar ganska trögt och det tar ett tag innan vi kommer in i det i första. När vi sedan går ner på två så känns det ganska kontrollerat därefter. Det var egentligen samma i tredje, vi börjar lite trögt men när vi gör 5-2 så känns det som det är avgjort.

Örebro vann mycket tack vare förstafemman som producerade. Jirebeck själv gjorde 1 mål och 2 assist.

– Jätteskönt att vi tar ansvar. Vi har fått ihop tre femmor som har hittat kemin mellan varandra. Förut var det mycket fram och tillbaka men nu har vi fått spela ihop oss vilket höjt tempot på träningar och då även på matcher. Skönt att vi i femman kunde gå lite plus också, det är inte jätteroliga siffror att kolla på över hela säsongen.

Största skillnaden nu jämför för någon månad sedan då ni hade det oerhört tungt? 

– Svårt att sätta ord på det. Ibland bara sitter det. Men visst har det med kemin att göra och vinsten mot Dalen har påverkat väldigt positivt.

3 viktiga poäng för Örebro som nu har samma poäng som AIK som laget som ligger över nedflyttningstsrecket. Dessutom bara 1 poäng efter Sirius. Dock med sämre målskillnad än både de lagen. Vad talar för att ni håller er kvar? 

– Vi har tajmat den här prestationen ganska bra och nu gäller det att vi kan fortsätta. Vi vet att vi kan vinna matcher och de vi har förlorat har vi hittat misstagen och jobbat hårt på att åtgärda. Jag tror det är viljan som gör att vi kan hålla oss kvar.

 

Seger för Örebro innebär även att de utökade avståndet ner till jumbon. Team Thorengruppen ligger har nu 9 poäng upp. Var det deras sista chans nu?

– Helt ärligt har jag ingen koll alls. Men 9 poäng sa du? Ja det är tufft. Samtidigt så går det att se på oss, två segrar och vi är med i det igen. Men de måste helt klart snart börja vinna om de ska ha en chans, avslutar Jirebeck.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar