Foto: Per Wiklund
Landslag

Uppgifter: Minst 3 debutanter i VM-kvaltruppen

Den 31:a januari inleder herrlandslaget VM-kvalet mot Frankrike. I truppen som släpps senare i veckan finns enligt uppgifter till IBnytt.se minst 3 debutanter.

Den 31/1-4/2 spelar herrlandslaget VM-kval i Nitra i Slovakien. Ett kval där Sverige kommer att möta Frankrike, Tyskland, Slovenien och Slovakien. Den svenska truppen till kvalet kommer att släppas senare den här veckan och enligt säkra uppgifter till IBnytt.se så finns det minst tre debutanter i truppen. Två från Falun i form av Alexander Hallén och Omar Aldeeb och den tredje debutanten är Linköpings Joel Dagman.

Faluns Alexander Hallén som går mot sin bästa säsong poängmässigt har hittills gjort 18 mål och 17 assist. Halléns lagkamrat Omar Aldeeb har mäktat med 19 mål och 19 assist. Linköpings Joel Dagman som skolats om till back har den här säsongen gjort 5 mål och 6 assist.

Förbundskapten Mikael Hill vill dock inte lämna någon information innan truppen är släppt.

– Jag kommenterar inget nu utan vilka som är med får ni se när truppen är släppt, säger Hill.

Hur har ni resonerat vid den här trupputtagningen? Bästa möjliga lag eller väljer ni att testa många spelare?

– Tittar man på damerna som fått spela två kval så har de haft två olika upplägg. Första var det debutanter på de flesta positionerna och i våras hade de med den tänkta VM-truppen. Vi har haft två fokus. En har varit att drygt hälften av truppen är spelare som sannolikt kommer vara stommen 2018. Där har vi även lämnat några etablerade spelare hemma, säger Hill och fortsätter:

– Sedan har vi även valt att testa några helt nya. Vi hade 9 debutanter 2017 och många av de 9 får nya chanser, säger Hill.

Något under kvalet som ni kommer fokuseras extra på? 

– Det är vår första riktiga chans att jobba in nya detaljer i spelet. Sedan vad det blir för delar får vi se. Det blir svårt att träna försvarsspel då vi kommer mycket boll. Men vi kommer framförallt försöka jobba in detaljer både på träningar och match, avslutar Hill.

LÄS MER: Hallén: ”Det vore extra kul att få chansen i landslaget”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar