Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
Linköping IBK

U19-landslagsspelare flyttas upp i Linköping

U19-landslagspelaren Oliver Liedberg flyttas upp i Linköpings SSL-trupp och är med i kvällens match mot Jönköping.

Linköping som ikväll möter Jönköping på bortaplan väljer att flytta upp Oliver Liedberg i SSL-truppen. Liedberg är även med till kvällens match.

– Oliver finns med till kvällens match. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir, men det är ju självklart ingen brådska för varken vår eller Olivers del, säger Linköpings tränare Johan Astbrant.

18-åriga Oliver Liedberg har den här säsongen spelat i Linköpings division 1-lag där han gjort 9 mål och 5 assist. Förra säsongen gjorde han i samma lag 13 mål och 8 assist. Utöver det spelar han även i JAS-laget som förra året var med på Innebandyfesten.

– Han är en poängspelare med mycket fart och uthållighet och kan också jobba hårt i det defensiva spelet. Det han saknar lite än så länge är det taktiska, men det utvecklas bäst genom att få speltid och inte bara träna med oss, säger Astbrant till Corren.se.

Eventuellt blir det speltid för Liedberg ikväll mot Jönköping. Ett Jönköping som har imponerat på Astbrant.

– När vi mötte dem första gången trodde jag helt ärligt att de inte skulle nå upp till tvåsiffrigt i poäng de här säsongen. Men resan de har gjort har imponerat, absolut.

LÄS MER: Anton Karlsson tackar nej till eventuellt landslagsspel

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar