Foto: Idrottsfoto/Per Wiklund
Jönköpings IK

18-åringen fortsätter leverera för Jönköping

Jönköping 18-årige Simon Karlsson gjorde två nya mål i segern över Linköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19.00
Jönköpings IK
7 - 5(0-1, 4-1, 3-3)
Linköping IBK

Jönköping tog tre viktiga poäng mot Linköping när konkurrenterna i nedre delen av tabellen förlorade.

– Första perioden var vi inte riktigt med. Vi skapar inte så farliga lägen och kommer undan med underläge 0-1. I andra perioden så säger vi att vi ska kriga på mer och komma in i matchen. Vi får några viktiga mål och kan hålla i det. I tredje stänger vi mer matchen och jobbar in tre poäng, säger Jönköpings Simon Karlsson.

Det var som Karlsson är inne på framförallt i den andra perioden som Jönköping kopplade grepp om matchen. Två mål första två minuterna och när Linköping reducerade så svarade Karlsson själv med att göra 4-1 med fem sekunder kvar av den andra perioden.

– Det är mycket vi gör bra i den andra perioden. Vi jobbar hårt och sätter våra lägen. Att göra 4-2 direkt efter deras reducering var viktigt innan paus.

Till slut vann Jönköping och tog tre viktiga poäng.

– Det är tajt därnere i tabellen och poängen betyder mycket för oss. Nu förlorade ju de andra lagen (Sirius och Höllviken) så dessa blev än viktiga. Alltid skönt att ta poäng mot ett slutspelslag.

Karlsson själv hade stor del segern med sina två mål och ett assist. Båda målen direkt efter att Linköping hade reducerat. 18-årige Simon Karlsson har dessutom gjort en imponerande första säsong i SSL med tanke på hans unga ålder. Dessutom har han levererat 8 mål och 4 assist vilket redan fler poäng än vad han gjorde i Allsvenskan förra säsongen. E

– Jag fick inte spela så mycket i början. Sedan blev det några skador och jag fick in och gnugga. Efter att ha varit på bänken några matcher har jag nu fått chansen igen. Det är bara att gnugga på och ta chanserna när de kommer.

SSL-tempot börjar även sitta för den unga forwarden.

– Det var som för laget i början. Tempot är en klart skillnad från tidigare. Nu har jag kommit in i det mer och mer och känner att jag utvecklas snabbt. Jag har fått mycket fortroende och har bra spelare runtomkring mig, säger Karlsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar