Foto: Per Wiklund
Landslag

”Det här var inget jag såg för ett år sedan”

För ett år sedan gjorde han sin första SSL-match. Idag har Omar Aldeeb blivit uttagen i landslaget och gör i VM-kvalet landslagsdebut. – Det här var inget jag såg för ett år sedan, säger Aldeeb.

Den fjärde januari 2017 meddelade Falun och Strängnäs att de skrivit en dubbellicens för Omar Aldeeb där Aldeeb strax efter gjorde SSL-debut. Våren förra säsongen blev en stor succé som kröntes med ett SM-guld med Falun. Därefter skrev Aldeeb ordinarie kontrakt med Falun och har under hösten levererar 19 mål och 19 assist på 20 matcher. Succén har fortsatt och nu har Aldeeb belönats med en plats i landslaget till VM-kvalet.

– Det här ska bli jättekul och jag blev såklart jätteglad när han ringde. Jag har jobbat för det här ett tag nu och jag och Hill har haft en dialog under hösten på vad jag måste förbättra.

Landslaget något som du drömt om länge eller har det kommit senaste året?

– Det har kommit på senaste tiden när man insatt att man är tillräckligt bra. Det var inget jag tänkte på i Allsvenskan men nu under hösten är det något jag jobbat hårt för.

Hur skulle du själv beskriva det senaste året, från Allsvenskan, SM-guld och nu en landslagsplats?

– Det här var inget jag såg för ett år sedan. Jag hade det väl lite på känn efter att jag gick till Falun att det var möjligt. Jag har alltid velat spela i Falun och det har gått bra från början. Jag har lyckats rida på den vågen och utvecklats. Framförallt har jag blivit mer mogen i mitt spel.

I kvalet som spelas i Nitra i Slovakien ställs Sverige mot Frankrike, Tyskland, Slovenien och Slovakien.

–  Jag har inte tänkt så mycket på kvalet ännu mer än att det ska bli kul att ta på sig landslagströjan.

Förbundskapten Mikael Hill lovordar Aldeebs snabba utveckling i SSL.

– Han har gjort en kometkarriär i Svenska Superligan. Han hade bara en seriematch förra året och spelade sedan till sig till ett SM-guld. Han har under hösten hunnit ta sig igenom en lite stapplig start sett till hur det förväntades se ut, men var med i Champions Cup och vann. Omar har varit väldigt bra under vintern. Han är snabb, har bra spelsinne och är en bra målskytt. Han är redan en viktig pjäs i Falun, säger Hill.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar