Örebro Kings

Dramatisk slut på matchen Storvreta-Örebro

Det såg länge ut att bli tre poäng till Storvreta. Sedan vände Örebro i tredje perioden innan Storvretas Valdemar Ahlroth kvitterade med fyra sekunder kvar. Winroth såg dock till att extrapoängen gick till Storvreta.

Storvreta med chans att närma sig serieledande Falun mot ett Örebro i botten av tabellen med god möjlighet att klättra blev en match med två ansikten. Storvreta inledde klart bäst i högt tempot och gick ifrån till en 5-2 ledning efter två perioden.

– Vi ville sätta press på de direkt och få de att ta stressade uppspel och då vinna mycket boll. Vi ville även vinna mycket boll i anfallzon också. Vi gör det bra i två perioder men sedan blir lite bekväma där och ger de chansen att komma tillbaka, Storvretas Tobias Gustafsson.

I den tredje perioden svängde matchen helt. Efter att Örebro reducerat genom Simon Palmén fick laget momentum och gick ikapp till 5-5 med tio minuter kvar av matchen.

– Vi säger att vi måste ha tålamodet. Vi snackar om hur vi ska lösa deras höga press och det gör också. Vid ett mål så är det att vi löser pressen som skapar chansen. Såklart pratar vi om att vi måste tro det, säger Örebros Simon Jirebeck.

Avslutningen skulle bli dramatiskt. Örebros Daniel Hellqvist som gjorde två mål mot just Storvreta i premiären tog till vara på ett misstag från Valdemar Ahlroth och fullbordade Örebros vändning till ledning. En ledning och då tre viktiga poäng till Örebro som stod sig till det att det var fyra sekunder kvar. Då skulle Ahlroth revanschera sitt misstag och kvitterade.

– Jag slarvar bort bollen och det var svårt att ladda om. Men sedan fick jag höra att jag skulle in och då var det bara att jag skulle in och revanschera mig. Det kändes först att det rann ut i sanden och jag hade ingen koll på tiden när jag la iväg skottet. Det var jätteskönt att det satt och att det var så tätt inpå också så att de inte kunde skapa för mycket efter, säger Ahlroth själv om målet.

I förlängningen såg sedan Niklas Winroth till att Storvreta tog två poäng.

– Första två perioderna är Storvreta mycket bättre. De spelar bra på oss och har en bra rörelse så vi får inte tag på dem. Men jag är riktigt nöjd med vår tredjeperiod. Vi har bra tålamod och när ett mål kommer så kommer de andra också av den energi vi får. Vi får ta med oss tredje perioden och en poäng. Men just nu känns det som att vi förlorat två poäng, säger Simon Jirebeck.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Ahlroth tog revansch efter misstaget 

TV: Jirebeck: ”Just nu känns det som att vi förlorat två poäng” 

TV: Gustafsson: ”En falsk trygghet i att det skulle lösa sig av sig själv”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar