Foto: Idrottsfoto
Landslag

Mikael Hill om debutanterna i VM-kvaltruppen

Förbundskapten Mikael Hill presenterade idag truppen till VM-kvalet som spelas i månadsskiftet januari/februari. I truppen finns tre debutanter.

Som vi redan skrev i måndags finns det tre debutanter i den svenska truppen till VM-kvalen. Linköping Joel Dagman får chansen i landslaget för första gången tillsammans med Faluns Alexander Hallén och Omar Aldeeb.

– De står för ett modernt sätt att spela innebandy där farten är den gemensamma nämnaren. Det uttrycker de i sitt sätt att spela, säger Mikael Hill.

Hill kommenterar även debutanterna ytterligare.

Omar Aldeeb, IBF Falun
– Han har gjort en kometkarriär i Svenska Superligan. Han hade bara en seriematch förra året och spelade sedan till sig till ett SM-guld. Han har under hösten hunnit ta sig igenom en lite stapplig start sett till hur det förväntades se ut, men var med i Champions Cup och vann. Omar har varit väldigt bra under vintern. Han är snabb, har bra spelsinne och är en bra målskytt. Han är redan en viktig pjäs i Falun.

Alexander Hallén, IBF Falun
– Han är en arbetshäst som har vunnit ett antal SM-guld. Sett till förväntningarna på den truppen Falun har har Alexander varit den formstarkaste hela säsongen. Han har gått väldigt bra en längre tid. Han bidrar med fart, energi och en hel del mål. Han har ett steg som är internationellt som kommer att bli roligt att se.

Joel Dagman, Linköping IBK
– Joel är en kille som jag har följt lokalt i Jönköpingstrakten i många år. Sedan gick han till Linköping och spelade forward fram till den här säsongen då han gick ner på backen och fick ett jättelyft. Det är en Emil Johansson-typ som är väldigt bollsäker. Han följer ofta med i anfallen och är jätteintressant offensivt, där han har tagit jättekliv i och med positionsbytet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar