Foto: Per Wiklund
Landslag

Hedlund tillbaka i landslaget: ”Jag har blivit jämnare”

Pixbo Wallenstam målvakt Jon Hedlund är tillbaka i landslaget till VM-kvalet.

För två år sedan var Pixbo Wallenstams målvakt Jon Hedlund med och spelade VM-kval inför VM i Riga. När Sverige i månadsskiftet januari/februari spelar VM-kval inför VM i Prag är Hedlund tillbaka i Sveriges mål tillsammans med Måns Parsjö-Tegnér.

– Det är alltid en ära och ett kvitto på att man har gjort något bra under säsongen, säger Hedlund.

Hedlund har den här säsongen gjort flera bra insatser i det Pixbo Wallenstam som har överraskat många.

– Hösten har varit bra. Jag är väldigt nöjd med starten på säsongen även om det såklart alltid finns några plumpar. Jag känner att jag har blivit jämnare och satsar på att avsluta minst lika bra.

Förutom Hedlund och Måns Parsjö-Tegnér så har även Johan Rehn, Jonathan Edling och Viktor Klintsten fått chansen att vakta landslagsmålet under Mikael Hills ledning.

– Det är tuff konkurrens och det ska det ju vara i världens bästa landslag. Det kräver att man spelare på topp och håller sig på tårna om man ska ha en chans. Jag känner att jag har blivit mer stabil i mitt spel och har inte haft två dåliga matcher i rad som det var ibland tidigare. Framförallt att jag utvecklat jämnheten talar för att jag får fortsatt förtroende även efter kvalet. En hög högstanivå har jag alltid haft.

Förbundskapten Mikael Hill kommenterar Jon Hedlunds landslagsplats.

– Jag tycker att hans höst har varit alldeles strålande. Han har varit en av de stora faktorerna till att Pixbo har gått så bra som det har gjort. Det var många som hade frågetecken kring Pixbo inför säsongen. Jon har varit avgörande i att de har gått så bra som de har gjort, säger Hill.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar