Jokinen lämnar Linköping Foto: Per WIklund
Allsvenskan

SSL-spelare till FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund värvar forward inför avslutningen av Allsvenskan Södra.

SSL-satsande FBC Kalmarsund som ligger på femte plats i Allsvenskan Södra har förstärkt truppen med en spelare som de själva inför offentliggörandet valt att kalla ”MR X”. Spelaren som ansluter är Linköpings forward Johannes Jokinen och kontraktet är skrivet till den sista april. Jokinen är spelklar redan till tisdagens derby mot Craftstaden.

– Vi har från början sagt att vi skall vara vakna om rätt spelare blir spelbar under säsongen! Nu blev rätt spelare tillgänglig i precis rätt tid och då agerade vi snabbt, säger Kalmarsund tränare och sportchef Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

– Jokinen kommer att vara ett vasst vapen framåt och ett stort hot i powerplay, fortsätter Kallenberg.

Jokinen som värvades till Linköping inför den här säsongen har gjort 7 mål och 6 assist. Innan han gick till Linköping spelade han i schweiziska Kloten där de på två senaste säsongerna noterat 45 respektive 46 poäng.

– Att stärka laget i detta läge med en spelare som Jokinen känns fantastiskt bra inför framtiden,  säger FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg.

24-åriga Jokinen kommenterar själv inför säsongen sin styrkor som spelare:

– Jag är stark i det offensiva spelet. Jag skulle säga att jag har bra känsla när det gäller passningar och avslut. Det jag behöver utveckla är det defensiva spelet, säger Jokinen i ett uttalande via Linköpings hemsida.

TV: Se när Jokinen gör hattrick mot Jönköping

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar