Foto: Michael Peter
Pixbo Wallenstam IBK

Ung tjeckisk a-landslagsspelare till Pixbo

Pixbo Wallenstam fortsätter sitt goda samarbete i Tjeckien och värvar landslagsmannen Filip Langer för resten av säsongen.

Under hösten fick SSL lära känna de tjeckiska landslagspelarna Marek Beneš och Ondřej Němeček som på sina sex veckor i Pixbo satte avtryck. Forwarden Marek Beneš gjorde 3 mål och 1 assist på 6 matcher och Ondřej Němeček lyckades från sin backplats göra 1 mål. Pixbos samarbete med den tjeckiska klubben Tatran Stresovice forsätter och nu plockas nästa unga tjeckiska landslagsman över till SSL och Pixbo Wallenstam.

Det är den nyblivna tjeckiska a-landslagsmannen Filip Langer som fyllde 16 år så sent som den 29 december 2017 som har skrivits över till Pixbo Wallenstam från Tatran Stresovice. Langer är inte bara nyss fyllda 16 år utan även ny i det tjeckiska a-landslaget där han var med och spelade under Euro Floorball Tour i november. Totalt har han gjort sex a-landskamper och fyra poäng.

Debuten i a-landslaget möjliggjordes genom att det Tjeckiska innebandyförbundet gav ett undantag till att han som fick 15-årig vara med. Detta efter önskemål från förbundskapten Petri Kettunen.

Langer var även med i U19-landslaget som spelade VM i Växjö i maj. Där lyckades han göra 8 mål och 1 assist på fem matcher. Ett av målen i semifinalen mot Sverige.

Mer information lär komma från Pixbo Wallenstam. Det som går att tyda från den Tjeckiska sajten Florbal.cz är att Langer både är aktuell för spel i SSL och i Pixbos lag i division 1. Det är även till laget i division 1 som övergången är registrerad. Han kommenterar även till sajten:

– På grund av Tatrans samarbete med Pixbo kunde jag ta möjligheten till den övergång som Tatran erbjöd mig. En övergång till Sverige som ger mig möjlighet att få stora erfarenheter och det blir en stor utmaning, säger Langer till florbal.cz

De första uppgifterna säger att Filip Langer ansluter till Pixbo den 22 januari.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar