Foto: umeacity.se
Allsvenskan

Back har förstärk Umeå City

Umeå City har värvat backen Oscar Sander från Karlstad.

Umeå City som ligger fyra i Allsvenskan har förstärkt laget med backen Oscar Sander från Karlstad.

– En bra och seriös kille på alla sätt och vis och nu har ritat på för det som är kvar av denna säsong plus säsongen 2018/19. En allround back som är rightare och placeringssäker, säger Umeå Citys sportchef Daniel Jernberg till Umeåcity.se 

Sander som därmed flyttar tillbaka till Umeå där han 2009 till 2012 gick på Riksidrottsgymnasiet och spelade med RIG Umeå.

– Det är min flickvän som tvingat mig (skratt) att flytta tillbaka till Umeå. Har varit och tränat med både Umeå City IBK (allsvenskan) , IBK Dalen (SSL) IBF Dalen (allsvenskan) samt Thorengruppen (SSL) innan jag gjort mitt aktiva val, säger Oskar Sander.

Innan valet föll på Umeå City provade Sander runt bland föreningarna i Umeå.

– Kommer från allsvenskt spel från den södra serien. Känner att detta är en ganska lagom nivå just nu efter att ha varit bort från spel p.g.a. skada under två säsonger. Bra intryck från Citys ledare och spelare har självklart påverkat. Sedan har självklart centern Christian Åhman som värvades just från Karlstad inför denna säsong varit med och påverkat mig ganska mycket.

Sander har redan varit med på en match för Umeå City vilket var helgens match mot Strängnäs där Umeå City förlorade med 7-11.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar