Felix Lenver inledda Linköpings målskytte Foto: Per WIklund
Höllvikens IBF

”En ganska tråkig match”

Lågt tempot, få avslut och tillknäppt när Linköping vann borta mot Höllviken. – En ganska tråkig match med få målchanser summerade, Linköping Anton Karlsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Höllvikens IBF
3 - 6(2-2, 0-1, 1-3)
Linköping IBK

Höllviken i god målform hade inför mötet med Linköpings defensiv gjort 26 mål på 3 matcher. Linköping å sin sida hade på de tre senaste matcherna bara släppt in 9 mål och det märktet från start att Linköping lagt fokus på sin defensiv.

– Vi snackade efter matchen mot JIK att vi skulle dra oss tillbaka lite och jobba mer med grunderna eftersom det såg så bedrövligt ut då. Vi blir lite lidande av det i offensiven men det kommer nog, sa Linköpings Anton Karlsson i CMores sändning om den effektiva defensiven.

Linköping tog också ledningen i matchen genom Felix Lanver men gick till periodpaus med ställning 2-2. I den andra perioden som var väldigt tillknäppt utan initiativ och fart gjorde Oskar Hovland 2-3 för Linköping.

– Jag tycker att vi är bra med i matchen när det är 20 minuter kvar. VI ligger under med ett mål och håller de ganska bra utanför i vårt försvarsspel. Men det är mycket mer tillknäppt än jag trodde, sa Höllvikens tränare Vidar Jonsson Wallin efter två perioder.

I den tredje gick Linköping ifrån och när Anton Karlsson tryckte ifrån ett skott från mittplan till 2-5 kändes matchen avgjorde även om Höllviken skapade ett par bra chansen i spel 6 mot 5. Tre poäng till Linköping, mycket tack vare sitt försvarsspel.

– Vi kom hit för att vinna matchen och pratade mycket om att göra jobbet i defensiven. Annars var det en ganska tråkigt match med få målchanser och ingen jättebra TV-match. Men vi vinner och det var viktigt för oss.

Anton Karlsson som den här säsongen har en än mer defensiv roll gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

– Det blir inte så många mål per säsong. Alltid skönt att sätta någon ibland, säger Karlsson om målet.

Noterbart är att Höllvikens Christoffer Andersson inte gjorde något poäng i matchen vilket innebär att hans svit med poäng i varje match den här säsongen bröts.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar