Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IBK Dalen

Klintsten nollade Dalen: ”Idag höll det hela vägen”

Säsongen första nolla för Viktor Klintsten när Storvreta vann med 4-0 över Dalen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
0 - 4(0-0, 0-1, 0-3)
Storvreta IBK

Viktor Klintsten var i höstat nära att hålla säsongen första nolla när Storvreta mötte Höllviken. Då släppte Storvreta tre mål i slutet av matchen och Klintsten var besviken. I dagens match mot Dalen skulle Storvreta hålla ut och vann med 4-0

– Jättetrevligt att hålla nollan. Idag höll det hela vägen, säger Klinsten och utvecklar:

– Jag fick ganska tacksamma bollar och gjorde väl inga superräddningar. Vi spelar ett bra försvarsspel och det sprudlar väl inte direkt framåt. Men vi gör de vi behöver för att vinna. Det är viktigt mot Dalen att inte ge de någonting för de lägger de sig i skyttegravarna.

Överlag bjöd matchen inte på någon jätteoffensiv av något av lagen. Albin Sjögren gav Storvreta ledningen i den andra perioden och i den tredje gjorde Storvreta tre mål. 22 skott släpptes mot Klintsten och Storvreta spelade på nytt ett bra försvarsspel. Sett till hela säsongen är Storvreta ett av de lagen som släppt in minst mål.

– Jag tycker att vi spelar bra. Vi har ju såklart dippar men jag har så pass bra spelare framför vilket underlättar. Nu har vi gjort om i femmorna de två senaste matcherna och de gör det inledningsvis lite svåra.

Hur mycket är du med och styr i försvarsspelet? 

– Vi brukar snacka ihop oss lite men annars så kör jag mest mitt eget race. De brukar inte vara så annorlunda i hur man spelar. Skotten ska komma utifrån kanterna och då ska jag ta dem.

När VM-kvalet avgörs i månadsskiftet januari/februari är dock Klintsten inte uttagen.

– Hill ringde och sa att han ville vila mig. Det är ju inget direkt perfekt läger för en målvakt då de flesta matcherna kommer vinnas stort. Det är skönt att vara hemma lite extra nu när det är mycket matcher så att man kan vila.

Har ni dialog? 

– Vi har en rullande dialog och har haft det sedan starten. Vi pratar efter läger och jag får reda på hans tankar. Det är en helt annan sak än med den tidigare förbundskaptenen. Då kunde man vara med och sedan inte vara med på tre läger för att komma tillbak igen, helt utan att få reda på varför. Nu har vi en dialog istället som känns jättebra, avslutar Klintsten.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar