Filip Samuelsson i bått pannband Foto: Ulrika Lindström
Landslag

”Någonting man drömt om sen man var liten”

Linköpings Filip Samuelsson debuterar i U19-landslaget i Finnkampen.

Under förmiddagen släpptes U19-landslagets trupp för killarna och en av dem som fick chansen som debutant var Linköpings Filip Samuelsson.

– Om jag ska vara helt ärlig hade jag inte ens lagt en tanke på att kanske komma med så när jag fick beskedet tänkte jag att det inte kunde vara sant. Att få representera Sverige i U19 är någonting man drömt om sen man var liten så jag blev väldigt glad, säger Samuelsson till IBnytt.se.

Samuelsson är ny i klubben inför denna säsongen, då han tidigare har spelat i Ledberg. Han har hunnit med en halv säsong i sin nya klubb och där varierat spel i division 1 med spel i JAS.

– Det jag tycker att jag utvecklat mest är det taktiska. t.ex. hur man ska ta sina löpningar för att skapa så mycket yta som möjligt till sina lagkamrater men jag har fortfarande mycket att lära.

Vad hoppas du att du kan bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra med lite snabbhet. Det är en stor del av mitt spel som jag ska försöka ta med mig. Jag hoppas också kunna höja mina lagkamrater under matcherna.

Det är alltså Finnkampen som landslagen ska spela, där det väntar ett dubbelmöte.

– Jag förväntar mig att det kommer bli riktigt tuffa matcher där det kommer smälla mer än vad jag är van vid.

Är det någon i truppen som du mött tidigare och är imponerad av?

– Bröderna Rigogiannis har alltid imponerat på mig när jag mött dem. Svåra att ta bollen ifrån och gör ofta de oväntade vilket gör dem väldigt svåra att försvara emot.

Nästa år så spelas U19-VM, där Sverige senast tog en andraplats, men alltid har som mål att gå för guldet. I de banorna har inte Samuelsson börja tänka än dock.

– Det är riktigt kul att komma med i U19 men jag ser det definitivt inte som någon bekräftelse att vara aktuell i de sammanhangen. Jag ska göra mitt bästa nu och fortsätta träna hårt och förhoppningsvis kanske jag är aktuell då.

LÄS MER: Hela truppen till Finnkampen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar