Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

Blytunga poäng till AIK efter 6 mål i den tredje perioden

Tre tunga, viktiga poäng till AIK i bottenstriden efter 6 mål i den tredje perioden.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
AIK
9 - 4(2-3, 1-1, 6-0)
Örebro

Streckmatchen kring nedflyttningsstrecket mellan AIK och Örebro lika jämn som tabellen visar, i två perioder vill säga. Sedan gjorde Kevin Lieback Asp mål i powerplay i början av den tredje och startade AIK:s målfest.

– Det var otroligt, framförallt för att få energi inför tredje då det kom ganska tidigt så att vi kunde ha något att bygga vidare på. Vi kände att vi hade varit bra hela matchen och kände att vi behövde det där lilla extra för att komma igång ordentligt, säger Kevin Lieback Asp.

Innan dess hade AIK inlett matchen med en kanonstart. Två mål på matchens två första minuter innan Örebro kom in i matchen. Efter två perioder var det Örebro som hade vänt efter bland annat två mål av blixtsnabbe Daniel Hellqvist som låg på rulle och kontrade vid varje läge. I den tredje så hände något som gav AIK full utdelning och Örebro tappade både försvar och anfallspel.

– Vi maler ner dem. Vi spelar ganska bra i första och andra perioden också men då ger vi bort lite för mycket. När vi inte slarvar på mittplan eller skjuter i täck så är vi fina och därför vinner vi sista med 6-0, säger AIK:s Andreas Stefansson.

9 mål för AIK varav tre av Stefansson som känner än mer ansvar att levererar poäng i kampen om nytt kontrakt.

– Det är klart jag känner en press. Inte bara kraven jag ställer på mig själv utan framförallt i det här prekära läget så måste man steppa upp. Inte bara poängmässigt eller på planen utan även utanför för att få med sig hela laget såsom i omklädningsrummet, på bänken. Är det någon som viker av så går det åt helvete, säger Stefansson.

Segern för AIK innebär att de går om Örebro i tabellen när det nu återstår nio matcher.

– Vi ska hålla oss kvar. Det är min enda tanke. Vi ska hålla oss förbi Thorengruppen och Örebro och det är det enda målet vi har nu, säger Lieback Asp.

TV: Se målen från matchen 

TV: Stefansson: ”Det känns som att man kan andas ut lite”

TV: Lieback Asp om 4-4 målet: ”Det var otroligt viktigt” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar