Foto: Leif Jirebeck
Örebro Kings

”En streckmatch mot AIK är såklart otroligt viktig för oss”

Inför matchen skiljer det en poäng och ett nedflyttningsstreck när AIK ikväll tar emot Örebro.

Ikväll möter AIK, över nedflyttningsstrecket Örebro en poäng efter AIK i Solnahallen. En match som för båda lagen är otroligt viktig.

– Vi är riktigt taggade. Alla matcher är ju mer eller mindre viktiga nu men en streckmatch mot AIK är såklart otroligt viktig för oss, säger Örebros Marco Juuska och utvecklar:

– Vi måste vara med alla perioder. Sedan måste vi se till att AIK inte får spela sitt spel. Får de göra det så är de ju ganska bra. Senaste så slog de ju oss hemma och vi måste vara mer på tå om vi ska vinna.

För Örebro gäller det att laget får ordning på den andra perioden där man har haft problem.

– Vi har tyvärr inget bra svar på vad som händer i den andra perioden. Vi har försökt hitta varför men inte kommit fram till något specifikt. Självklart är det ingen som vill upprepa det och det kan handla om mentala bitar. Men vi är medvetna om det, vi ogillar det väldigt mycket och förhoppningsvis räcker det till att i ska steppa upp i andra perioden.

Vad behöver ni lyfta för att hålla er kvar?

– De sista bitarna nu och framåt är att vi behöver komma in med fler spelare i anfallsspelet och hota. Vi får inte spela gråzonsinnebandy. Vi har fått bra ordning på försvarsspelet och hittat en trygghet där. Kan vi får mer utdelning framåt så har vi goda chanser för nytt kontrakt, säger Juuska.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar