Foto: Jerry Gray
Örebro Kings

SSL-debut för Isak Stöckel

Örebro har förstärkt laget inför slutspurten av säsongen med Isak Stöckel på dubbellicens från Lockerud Mariestad.

Inför Örebros segermatch mot Dalen blev det klart att föreningen förstärker laget med Isak Stöckel på en dubbellicens från IBK Lockerud Mariestad. 20-årige Isak Stöckel har den här säsongen gjort 17 mål och 13 assist på 14 matcher för Lockerud Mariestad. Stöckel har även spelat 5 U19-landskamper för Sverige.

– Isak är en riktig ”sniper”. Han har alltid varit en spelare som gjort mycket poäng på de nivåer han spelat, säger Örebro Kings sportchef Janne Ekengren till Örebros hemsida. 

Lockerud Mariestad ser det här som ett första steg i ett samarbete med Örebro.

– Vi i Lockerud ser fram emot att kunna inleda ett samarbete med Örebro där båda parter har nytta av varandra både på senior nivå och junior nivå, man kan se detta som ett första steg att vi släpper upp Isak till Örebro på dubbel licens. Redan i somras pratade vi om att inte spela våra junior cuper samtidigt samt att vi åkte på varandras junior cuper, Jan Stöckel, sportchef i IBK Lockerud Mariestad tillika pappa till Isak.

När Örebro vann över Dalen med 5-3 gjorde Isak debut i SSL vilket lovordas av lagkapten Simon Jirebeck.

– Isak ändrade matchbilden till våran fördel. Han kom in med fin energi på planen och hade några fina skott som lika gärna kunde ha suttit i mål samt bidrog med positivitet i övrigt. Därför får han kronan den här matchen, säger Jirebeck till Örebros facebooksida.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar