Foto: Michael Peter.
Landslag

Skada stoppar stjärnan från VM-kval

När Sverige imorgon åker till Slovakien för VM-kval får man göra det utan skytteligaledaren i SSL.

På onsdag inleds VM-kvalet i Nitra, Slovakien där Sverige kommer att möta Frankrike, Tyskland, Slovenien och Slovakien för att kvalificera sig vidare till VM i Prag i december. Imorgon tisdag förmiddagen åker landslaget och man får göra det utan skytteligaledaren Alexander Galante Carlström.

Alexander Galante Carlström råkade ut för en fotskada på nyårsafton när han åkte bob tillsammans med sin son. Där vred han foten kraftigt och missade de tre första matcherna. Mot Örebro den 20:e januari var Galante Carlström tillbaka och det med besked då han gjorde ett hattrick redan i den första perioden.

– Det kan inte bli värre av att jag spelar som vår fysio har sagt. Nu handlar det mer om min egen smärttröskel. Jag är inte 100% och det kommer kanske inte klicka helt med vändningar och farten. Men det funkar att springa och det är bara att bita ihop och köra, sa Galante Carlström då.

Sedan dess har spelat mot AIK och Storvreta men med smärta. Nu står det klart att foten stoppar Galante Carlström för att spela VM-kvalet.

Även Faluns landslagsdebutant Omar Aldeeb missar VM-kvalet.

*Artikeln uppdateras

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar