Foto: Per Wiklund
Landslag

”Är man oerfaren så handlar det om att man vågar ta för sig”

Efter två återbud fick Mikael Hill kalla in Jonathan Nilsson och Gustav Fritzell till VM-kvalet.

Efter att Faluns Omar Aldeeb och Alexander Galante Carlström lämnat återbud till VM-kvalet får Helsingborg Jonathan Nilsson och Linköpings Gustav Fritzell chansen igen.  Två spelare som debuterade under EFT i november.

– Tittar man på Gustav så var han glödhet under hösten men fick en dipp efter EFT: Om det var en reaktion på landslagsspelet eller inte är svårt att säga. Nu har han prickat storformen direkt efter att vi tog ut truppen och vi får en väldigt formstark spelare. Det ska bli jättekul att se om han kan transformera över det till det internationella spelet. Han var ju en av de som stack ut positivt i matchen mot Schweiz under EFT.

Helsingborgs Jonathan Nilsson har varit jämnare och får nu chansen mot sämre motstånd som kanske inte är optimalt för Nilssons spelstil.

– Jonathan har varit jämn hela säsongen. Han är alltid med och producerar för Helsingborg och är viktig för dem. Han är framförallt duktig i kontringsspelet och det vill vi se även om det kan bli svårt i de här matcherna. Han jobbar med att utveckla de andra delarna i spelet och det spelet var en av anledningarna till att han inte var med från början. Nu får vi möjlighet att jobba med honom och komma med input.

Vad vill du se av de här och övriga spelare under kvalet? 

– Det handlar om att de visar de spetskvalitéer som gjort att de tagit sig hit. Är man oerfaren så handlar det om att man vågar ta för sig både på och utanför planan. Vi tar ut spelare för att leverera och prestera och det vill man se.

VM-kvalet inleds på onsdag mot Frankrike klockan 19:00.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar