Foto: FBC Kalmarsund
#ibsilly

KLART: Kalmarsund släpper Jansson till konkurrent

Kalmarsund släpper backen Mattias Jansson till seriekonkurrenten Visby.

Inför den här säsongen värvade FBC Kalmarsund backen Mattias Jansson från Visby IBK. Förra veckan bröts kontraktet parterna emellan då Jansson ville flytta hem till Gotland. Kontraktet med Kalmarsund är till april 2019 vilket gjorde att Jansson inte kunde byta klubb. Nu har båda parterna kommit överens om en lösning vilket möjliggör att Jansson kan byta klubb och kommer spela i Visby IBK.

– Jag och FBC Kalmarsund har hittat en lösning som gör att jag kan gå till den förening som jag själv väljer säger Mattias Jansson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Av personliga skäl har jag och min flickvän flyttat tillbaka till Visby och jag kommer att spela med Visby IBK resten av denna säsong i första hand.

Faktum är att både Kalmarsund och Visby slåss om kvalplats till SSL där det i nuläget skiljer 3 poäng. Då har även Visby en match mindre spelad.

– Att släppa en spelare med Mattias kapacitet till en konkurrerande förening är normalt inte praxis, men vi ville hitta en bra lösning för Mattias som av personliga skäl flyttar tillbaka till Gotland säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund.

Igår måndag råkade Kalmarsunds sportchef lägga ut ett inlägg på sociala medier där han avslöjade prissumman för Mattias Jansson. Nu släpps Jansson och Kalmarsund alltså kommit överens.

– Den här överenskommelsen är mellan oss och Mattias och i det här fallet har Visby ingenting med den att göra. Han och hans flickvän ska ha barn och vill flytta tillbaka till Gotland och vi är bara människor. Vi vill att det ska funka för honom och det känns bra att vi har kunnat hitta en lösning  kommenterar Viberg ytterligare till 24kalmar.se. 

24Kalmar.se: Vad är det för typ av överenskommelse?
– Det håller jag och Mattias för oss själva.

För Visbys del så är det såklart en välkommen förstärkning att få tillbaka Jansson.

– När Mattias meddelande mig under eftermiddagen att han var free agent så blev jag väldigt glad, spelare som väljer att återvända till föreningen är riktigt häftigt och ger oss alltid god självkänsla och bekräftar att det vi gör är rätt. Mattias var förra säsongen en av våra bästa backar och vi vet att han kommer hitta tillbaka till kärleken till sin idrott via Visby IBK och då kommer han att prestera på absoluta toppnivå i den här serien. säger Visby IBK’s sportchef Joakim Bandholtz till Visbys hemsida. 

LÄS MER: Klubbchefens miss avslöjade prissumma 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar