Foto: IFF
Landslag

”Det var viktigt för oss att få upp tempot direkt”

Sverige nu definitivt vidare till VM efter 23-1 segern över Slovakien.
Serie: VM-kval. Matchstart: 13:00
Sverige
23 - 1(10-0, 3-0, 10-1)
Slovenien

Sverige som förväntat vidare till VM i Prag efter att ha besegrat Slovenien med 23-1. Precis som de tidigare två matcherna satte Sverige högsta fart från start och gick ifrån till en 10-0 ledning efter den första perioden.

– Vi börjar precis som vi har pratat om innan med att gå in med högsta fart. Vi ville inte ha en halvdålig start och visar från första tekning vad vi kan. Det var viktigt för oss att få upp tempot direkt, säger Markus Jonsson.

Den andra perioden blev jämnare. Slovenien backade hem och Sverige hade oerhört svårt att ta sig igenom den lilla boxen och vann ”bara” perioden med 3-0.

– Det blev lite av en urladdning i första vilket jag tror slog tillbaka lite i andra. Samtidigt går de ner från att ha stått lite högre till väldigt lågt i andra vilket gör det svårt för oss. Det var nästan extremt lågt och det är svårt att komma igenom. Vi blir lite stillastående och tar fler felbeslut. Inför tredje tar vi bort de grejerna och lyckas komma upp i nivå likt den första perioden.

I den tredje släpptes matchen upp igen och de blev till slut seger med 23-1. Formationen Nilsberth, Jonsson, Gustafsson, Andersson och J.Nilsson stod för 9 mål. Två av mål av Markus Jonsson vilket inte hör till vanligheterna.

– Nej jag kan inte komma på senast jag gjorde två mål. De var ju nästan identiska dessutom. Kul såklart! Framförallt eftersom vi har pratat om att få med mig i offensivan, säger Jonsson.

Den femman som hade svårast att komma igång med både målskytte och spel var femman: Dagman, Sundstedt, Backby, Sjögren och Fritzell. I den tredje perioden lossnade det dock när de gjorde fyra mål.

– Vi kände oss lite frustrerande. Vi fick inte riktigt till det som vi ville och försökte testa lite olika för att luckra upp. Skönt att det kunde lossna i slutet. Det var bra för hela femman och för självförtroendet, säger Albin Sjögren.

Imorgon söndag avslutat VM-kvalet klockan 19.00 mot hemmanationen Slovakien.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar