Foto: Esa Takalo
Landslag

”Kul att vi igen visar kyla och vinner straffarna”

U19-herrarna spelade oavgjort och vann på straffar i den första av två matcher i Finnkampen.
Serie: Finnkampen U19 Herr. Matchstart: 16:00
Finland
4 - 4(2-1, 0-2, 2-1)
Sverige

U19-herrarna möter Finland i ett dubbelmöte i Finnkampen. Lördagens match slutade 4-4 efter att Finland kvitterat i slutminuterna.

– Det var lite svängigt idag. Vi gör fyra och hade kunnat gjort fler. Samtidigt släpper vi in fyra och några av dem är lite onödiga att släppa in. Men vi jobbar hårt idag och visar att vi är starka och släpper inte in något i boxplay samtidigt som vi gör ett i powerplay, säger förbundskapten Markus Puskala.

Vad säger du om spelet i dagens match? 

– Vi började på något nytt i Schweiz som vi har försökt bygga vidare på. Det är vi som drar upp tempot och driver matchen framåt med vårt bolltempo och kvalitét. Vi får inte ut det fullt ut idag men gör ändå en helt okej match. Vår statistik säger att de bara hade 11 skott på mål vilket är ett tecken på att vi gör det bra i försvarsspelet.

I den efterföljande straffläggningen visade Sverige återigen kyla likt man gjorde under Euro Floorball Tour och vann efter att Simon Olofsson räddat sista straffen.

– Det var jäkligt nervöst. Att få knipa segern är riktigt, riktigt skönt. Det är alltid kul med straffar. Nerverna finns där, men det är alltid roligt. I den andra matchen måste vi spela rakare mot mål. Vi måste vara riktigt bra på den sista tredjedelen av planen och i avsluten, säger Olofsson.

En straffvinst vilket skapar bra utgångsläge inför söndagens returmatch.

– Det här är deras VM samtidigt som vi har med några 00:or som vi jobbar in i hos oss. Vi vill fortsätta jobba efter att bli bättre och flera delar idag är bra. Imorgon är en ny match och nu ska vi justera innehållet i skalet för att vinna den. Vi behöver komma lite närmare Finland.

Någon du vill lyfta fram lite extra? 

– Viktor Wettergren gjorde det jättebra och det är ingen femma som faller ur ramen. Det är kul att vi igen visar kyla och vinner straffarna. Det är en jätteviktig poäng. Kul också att Simon får vinna straffläggningen, avslutar Puskala.

Imorgon söndag väntar returmatch klockan 13.00.

TV: Se målen och straffarna här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar