Landslag

Nilsson om målet: ”Kanske lite turligt”

Mot Tyskland gjorde Jonathan Nilsson sitt första mål i a-landslaget.

Efter två återbud till VM-kvalet kallades Jonathan Nilsson i måndags in i truppen. I onsdagens match mot Frankrike vilade Nilsson hela matchen. Under fredagskvällen mot Tyskland spelade Nilsson från start och fick göra sitt första mål i a-landslaget på en styrning med assist från Rasmus Sundstedt.

– Det var skönt att få göra sin första landslagspoäng. Den kom rätt tidigt i matchen och kanske lite turligt men det var skönt, säger Nilsson i ett pressmeddelande från Svenska Innebandyförbundet.

Målet innebar 3-0 i en match som Sverige vann med 17-0. Den femman som för dagen gjorde minst mål var just Nilsson och han kände efter matchen att det fanns mer att ge.

– Jag gjorde en helt okej match, min femma hade kunnat göra några mål till. Deras målvakt gjorde några vassa räddningar samtidigt som vi kanske inte hade skärpan i alla lägen heller. Det är kul att få spela VM-kval och få komma igång och spela en del internationella matchen.

Matchen mot Tyskland var Jonathan Nilsson femte match i a-landslaget. Han fick under hösten göra debut i EFT och gjorde då två assist. Mot Tyskland kom alltså första målet vilket går att se i spelaren ovan. Sedan tidigare har Nilsson fyra mål och två assist i landslagströjan, då i U19-landslaget.

LÄS MER: Förbundskapten Mikael Hills tankar om matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar