Foto: Esa Takalo
Landslag

U19-damerna övertygade i returmatchen

U19-damlandslaget studsade tillbaka från lördagens förlusta och vann övertygande dagens match mot Finland.
Serie: Finnkampen. Matchstart: 10:15
Finland
2 - 8(0-3, 1-2, 1-3)
Sverige

Efter lördagens förlust var U19-damlandslaget revanschsugna när returmatchen mot Finland skulle spelas under söndagsförmiddagen. Det var tydligt att Sverige hade bestämt sig för att visa att det spel som igår var så bra första fem minuterna inte var någon tillfällighet. Efter halva matchen hade Sverige skaffat sig en 5-0 ledning.

– När spelar på vår högsta nivå är vi riktigt bra. Vi rullar runt och har tålamod och är riktigt vassa, säger Mathilda Jansson.

Sverige fortsatte att driva och kontrollera matchen och Finland skapade alldeles för lite för att närma sig. Istället var det Sverige som visade att de blir att räkna med i VM och vann med 8-2.

– Vi kom aldrig in i någon svacka, vilket vi gjorde igår. Vi vann välförtjänt. Vi hade mer energi och alla jobbade för varandra, säger Emma Stenberg.

Sverige vann även idag de efterföljande straffarna och målvakten Cornelia Palmér utsågs till matchens lirare.

– Vi hade mycket bättre försvar den här matchen. Det var mycket lättare att göra sitt jobb då. Finland kom inte till så många lägen, så man får vara med när det gäller. Jag älskar straffar, det är det roligaste jag vet, säger Palmér.

En förlust och en seger i VM-genrepet.

– Om man ska få önska något är det det här vi vill ha med oss. En slags näsbränna (förlusten igår) där vi sedan samlar oss och gör en jättebra match med få dippar. Vi är jättenöjda med de debutanter som spelade här för första gången. Det är härligt att se hur de bidrog med hela sig, säger förbundskapten Camilla Granelid.

TV: Se målen + straffarna här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar