Foto: IFF
Landslag

”Vi gör inte en bra match”

Hemmanationen Slovakien stod emot bra i sista VM-kvalmatchen.
Serie: VM-kval. Matchstart: 19:00
Slovakien
4 - 11(1-2, 2-7, 1-2)
Sverige

Sverige avslutade VM-kvalet med match mot hemmanationen Slovakien vilket lockade knappt 2000 åskådare.

– Det var en häftig atmosfär i hallen och att de gör fyra mål bidrog än mer. Kul att få spela en sådan här match i kvalet också med folk på läktarna och fin stämning, säger Tobias Gustafsson.

Hemmafansen fick från start se ett Slovakien som slet hårtoch lyckades stå emot Sverige bra hela matchen igenom. Sverige vann till slut med 11-4 men hade bara ledning med 2-1 efter den första perioden.

– Vi gör inte en bra match och är inte bra från start. De försöker verkligen ge oss en match och är dubbelt så heta i situationerna, vinner de flesta 50/50 duellerna och skapar mycket lägen. Jag tror vi underskattade motståndet och hade en tro på att det bara skulle lösa sig av sig själv.

I andra perioden visade Sverige upp ett spel som vi sett de tidigare matcherna i kvalet.

– Andra perioden är bättre. Där är vi noggranna igen och spelar mer med boll innan vi går på avslut. När vi får ha boll i 3-4 minuter är det svårt att möta Sverige. Idag handlade det mycket om inställning och vi är inte riktigt där fullt ut.

I den sista gick Sverige ner sig något i noggrannhet igen samtidigt som Slovakien fortsatte att jobba hårt. Måns Parsjö-Tegnér fick göra några riktigt bra räddningar och Slovakien visade upp ett överraskande bra spel.

– Slovakien gör det bra och är mycket bättre nu är när vi mötte de senast. Man ser att de blir bättre och bättre. De vågar hålla boll och spela på ett annat sätt. Måns fick ju även briljera med några riktigt fina räddningar och det visar på att de är farliga. Framförallt när vi inte kommer upp i nivå och inställning. Även i försvarspelet så skiftade du upplägg vilket gjorde det svårare för oss.

Sett över hela kvalet så har Sverige gjort 94 mål och släppt in 6.

– Vi är på väg åt rätt håll. Vi spelar en fartfylld och kreativ innebandy vilket gör oss svåra och möta. Vi har jobbat mycket på de bitarna och det är väl svårt att utvärdera hur bra det varit med tanke på motståndet. Men jag tror att Hill och Lundmark har fått med sig en hel del idéer som vi kan bygga vidare på, avslutar Gustafsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar