Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Klassiskt Storvreta-ryck avgjorde

Jämnt i två perioder, sedan ryckte Storvreta som så många gånger förr.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
12 - 8(4-3, 1-1, 7-4)
Pixbo Wallenstam IBK

Serieledande Storvreta mot serietrean Pixbo Wallenstam blev en målrik match med start redan i den första perioden där Storvreta gick till periodvila med ledning 5-4.

– Det kändes från vår sida att man märkte att vi spelade match i söndags och nu direkt igen. Det kändes inte som att vi var inne i den tajta matchordningen efter uppehållet. Men vi tar tag i matchen när vi behöver det. Sedan när vi går ifrån i tredje på känns det som att det är där matchen sätter sig, säger Storvretas Henrik Stenberg.

Efter en andra period som var mer avvaktande än de två övriga öppnade Storvreta som så många gånger förr den tredjeperioden effektivt. Efter tre minuter hade 5-4 förvandlats till 9-4 och matchen kändes avgjord.

– Det är riktigt pinsamt. Det är den stora biten. Efter två perioden tycker jag att vi har varit minst lika bra. Avslutningen är som det är där vi chanser lite och de gör mål på kontringar. Men det är där det avgörs, säger Pixbo Wallenstams lagkapten Pixbo Wallenstam.

Pixbo reducerade flera gånger men kom aldrig riktigt nära. Till slut blev det hela 20 mål och slutresultat 12-8 till Storvreta. Ett klassiskt Storvretaryck blev avgörande.

– Det har varit så i ett decennium här i Storvreta. Tredje perioden är bästa perioden som Mika Kohonen alltid sa. Vi rullar på mycket folk och många som behöver tid. Det tar lite tid innan alla har trampat igång. Det tar ofta till tredje perioden innan vi kommer upp i det, säger Henrik Stenberg.

Ett Storvreta som de senaste veckorna vunnit över både serietvåan Falun och nu då serietrean Pixbo. Största skillnaden mot förra säsongen är den bredare och tillspetsade truppen.

– Truppen är den stora skillnaden. Vi skulle kunna sätta det här laget i VM och vinna troligtvis. Men det gäller att vi får ut allt av alla, säger Stenberg.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Albin Sjögren: ”Jag kommer vinna den någon gång”

TV: Calebsson: ”Det är riktigt pinsamt”

TV: Se Alexander Rudds straffmål 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar