Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Calebsson tillbaka efter hälsporren

Daniel Calebsson tillbaka i spel efter hälsporren som hållit honom borta från spel stora delar av säsongen.

Pixbo Wallenstams lagkapten Daniel Calebsson har varit borta från spel stora delar av säsongen med en strulande hälsporre. Först trodde Calebsson att några veckors vila skulle räcka. Veckor blev månader och det mesta vi har fått se Calebsson den här säsongen är spel i powerplay. Sedan tre matcher tillbaka är han tillbaka i någorlunda gott slag.

– Det känns bättre och bättre. Jag kommer behöva lite mer tid. Det var tredje matchen från start så att jag känner att jag har en bit kvar men det är gött att vara igång igen och hjälpa laget så gott det går, säger Calebsson.

– Det gör inte ont längre på matcherna och det har blivit rätt bra och jag kan träna för fullt. Lite smärta får man räkna med men det är inget som kan bli värre.

37-årige Calebsson som de två senaste matcherna har fått en ny kedjekamrat. Den 21-år yngre tjeckiska stortalangen Filip Langer har debuterat för Pixbo och imponerat på Calebsson.

– Det är häftigt. Han är ganska respektlös och mogen för att vara 16 år. Han gör det bra idag också och all cred till honom, sa Calebsson efter Pixbos förlustmatch mot Storvreta.

Pixbo ligger i nuläget trea i ligan och slutspel närmar sig. Ett slutspel där Pixbo de senaste åren haft för vana att åka ut i kvartsfinalen.

– Vi känns mycket mer redo för ett slutspel än vad vi har gjort tidigare då vi spelat fint och varit ett skickligt innebandylag men inte haft det som behövs för ett slutspel. I år känns det som att vi slår i underläge oavsett vilka vi möter och har allt och vinna och gillar att kriga mycket mer. I år känns det som att vi har allt att vinna i ett slutspel.

TV: Calebsson: ”Det är riktigt pinsamt” 

TV: Se intervju med Filip Langer (engelska)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar