Foto: Swiss Unihockey
Allsvenskan

”Jag är inte lika aggressiv och inte lika sur längre”

En mer leende Fredrik Holtz vänder hem till Sverige för spel i Hagunda.

I lördags blev det officiellt att Hagunda förstärker laget till nästa säsong med Fredrik Holtz som närmast spelat i schweiziska Rychenberg i tre säsonger.

– Vi vill hem till Sverige och jag har pratat olika klubbar. Det känns som Hagunda har något häftigt som de bygger och det det är en hemmakänsla med familjen och människorna runt laget. Uppsala och ju vårt hem men det var nära att hamna på annat håll men till slut så fick damen bestämma och då blev det Uppsala och Hagunda, säger Holtz.

Holtz med tre SM-guld på meritlistan lyfter framförallt den familjära känslan i allsvenska Hagunda som en nyckelfaktor.

– Det är den där familjära känslan. Det finns så många eldsjälar i föreningen och de har kommit från ingenstans. Lite som när jag var i Mullsjö. Det är något häftigt på gång och går vi inte upp nu så vore det häftigt att vara med och gå upp nästa säsong. Jag gillar underdog-känslan som finns.

Hur har tiden varit i Schweiz? 

– Det har varit tre fantastiskt år. Att få ha möjligheten att vara hemma med två barn och min fru har varit fantastiskt. Det kan man inte i Sverige. Rent innebandymässigt hade jag väl kunnat förvänta mig mer då vi inte har vunnit. Vi har förlorat ett guld i cupen och åkt i två raka semifinaler.

Finns det någon höjdpunkt som sticker ut?

– Det är inte de godaste minnena man minns just nu. Vi ledde cupfinalen med 6-1 och förlorade med 6-7. Sedan är det dessutom två suddenförluster i semifinalerna så resultatmässigt finns inte så många höjdpunkter. Det handlar väl mer om vänner för livet och att uppfyllt en dröm sedan man var lite. Att kunna vara proffs och tjäna ordentligt med pengar.

Det återstår ännu att se om det är en föreningen som spelar i SSL eller Allsvenskan som Holtz ansluter till. Hagunda ligger tvåa i Allsvenskan Norra och kommer kvala till SSL.

– Jag har följ lite på håll som alltid när det går bra för ett Uppsalalag. Jag tror de vinner sitt kval i sin egen serie men att åka ner till Warberg är ingen lek. Det är en svår väg för ett ganska ungt lag. Men visst, i ett kval kan alltid hända.

Fredrik Holtz har av Hagunda beskrivits som föreningen största nyförvärv någonsin presenterat och det är poängspelare som förstärker. På sina 6 år i Storvreta gjorde Holtz hela 247 poäng (154+93)

– De har ju sökt länge efter en spelare som mig. En som går först och leder laget och samtidigt gör sina poäng.

Är det samma Fredrik Holtz vi kommer få se som när du lämnade? 

– Jag är inte lika aggressiv och inte lika sur längre. Jag kan ju bli väldigt sur när det inte går min väg eller om inte medspelarna är vakna. Förr var jag sur innan vi ens hade börjat men nu kan jag le lite mer på innebandyplanen. Sedan har man blivit äldre och klokare och tänker mer på hur laget mår. Förhoppningsvis har jag en del jag kan lära ut till de yngre i laget, avslutar Holtz.

LÄS MER: Hagunda sillybomb – Värvar från schweiziska ligan 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar