Foto: Juha Käenmäki/Arkivfoto
FC Helsingborg

”Det är jättekul att vara tillbaka”

Två assist av Simon Berg när Falun vann borta mot Helsingborg. Berg som sedan några matcher är tillbaka efter knäskadan.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
FC Helsingborg
6 - 7(2-2, 3-3, 1-2)
IBF Falun

Det svängde rejält när Helsingborg tog emot Falun under onsdagskvällen. Framförallt spelmässigt där bländande spel växlades med felpassningar, bolltapp och bjudningar.

– Väldigt svängig match. Vi spelade bra stundtals och dåligt stundtals, summerade Faluns Simon Berg.

Falun skulle ledningen i matchen med 0-2 där båda målen var assisterande av just Simon Berg. Helsingborg kom till 2-2 och samma historia återupprepade sig i den andra perioden. Ledning för Falun till 2-5 och vid periodpaus kvitterat till 5-5. Även i den tredje perioden gick Falun ifrån till 5-7 efter att Rasmus Enström fullbordat sitt hattrick. Då kom dock Helsingborg inte närmare än 1 mål.

– Framförallt så slarvar vi bort en massa mål. Vi ledningen flera gånger och det känns väldigt bra men sedan så kommer det slarv och bolltapp och då gör de mål. Men det är ändå en trea och det var det viktigaste idag.

För Simon Berg var matchen den femte efter att han kommit igång efter knäskadan som hållit honom borta från spel sedan november. En skada som till efter att ha fastnat med egna målvakten Johan Rehn och knäskålen hoppat ur led.

– Det känns bra och det är jättekul att vara tillbaka såklart. Jag har kört mycket rehab och är tillbaka i träning för fullt sedan några veckor tillbaka. Det är 100% fokus på att hitta tillbaka helt och det känns bättre och bättre.

Vad saknas innan du känner dig helt hundra? 

– Det är lite klubba och boll, detaljer här och var och lite snabbhet. Det handlar lite om att jobba bort rädslan också.

Mot Helsingborg blev det två assist från Berg.

– Det känns jättebra i den femman vi spelar i nu och jag hoppas vi får fortsätta tillsammans. Förhoppningsvis får vi chans att spela ihop oss mer nu och förbereda oss för slutspel. Jag tycker vi gör det bra idag dessutom.

Vad tror du om fortsättningen? 

– Det är bra tankar inför fortsättningen. Vi ska försöka vinna resten av matcher och då också knipa serieseger. I slutspelet går som alltid för guld, avslutar Berg.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar