Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Wilhelmsson serverade 3 viktiga poäng

Johannes Wilhelmsson serverade 5 assist och tre viktiga poäng till Höllviken.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
IBF Örebro
3 - 5(1-1, 1-0, 1-4)
Höllvikens IBF

Både Örebro och Höllviken stod på 27 poäng inför dagens match. 5 poäng före AIK på nedflyttningsplats och det var 3 otroligt viktiga poäng på spel i match där Höllvikens Johannes Wilhelmsson klev fram och serverade Höllviken till 3 poäng efter 5 assist.

– Man försökte att inte tänka på hur viktig matchen var men det finns ju med i bakhuvudet. Den som vinner har ju mycket bättre förutsättningar framöver. Det märkets i början av matchen och det var skönt att vi kunde vinna, säger Wilhelmsson.

Efter två perioder var Örebro i ledning efter att 16-årige Emil Ruud gjort sitt första SSL-mål fram till 2-1.

TV: Se Emil Ruuds mål här 

Kim Lundström satte i inledningen av den tredje Höllviken i förarsätet genom att göra två mål. Den stora skillnaden lagen emellan var Höllvikens Johannes Wilhelmsson som fortsatte att assistera fram till ytterligare 2 mål och Höllviken seger med 5-3. En välkommen seger efter 7 raka förluster.

– Ja äntligen. Det var ett tag sedan vi vann nu. Framförallt eftersom vi blev bortdömda senast också. Riktigt sköna poäng. När vi kvitterar i tredje så får vi momentum och gör ett snabbt efter. När de kvitterar sedan så blir det tungt och vi har tappat det igen. Men vi lyckas komma tillbaka från det och det var skönt att spela 5 mot 6 istället för 4 mot 6 på slutet som senast, säger Wilhemsson.

Wilhemsson som gjorde hela 5 assist och därmed låg bakom alla Höllvikens mål.

– Det är inte ofta det händer. De gick ganska hårt på mig och jag kunde servera lagkamraterna istället. Man märkte att de läst på och låg högt med deras högerback. Men det var en miss för det öppnade ytor på andra ytor som jag kunde utnyttja.

Det ser bra ut inför avslutande matcher? 

– Det är fyra matcher kvar och visst ser det bra ut med ett lite lättare spelschema än konkurrenterna. Vi har framförallt hittat tillbaka till vårt spel vilket är positivt. Känslan är jättebra i laget men vi kan inte förlita oss på att övriga bottenlag ska förlora utan vi måste fortsätta vinna, säger Wilhelmsson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar