Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Skrev nytt och blev tvåmålsskytt

Felix Lanver succésäsong fortsätter. Först skrev han nytt kontrakt med Linköping och sedan gjorde han två mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Linköping IBK
9 - 4(3-2, 3-1, 3-1)
Team Thorengruppen SK

Linköpings Felix Lanver har haft en succésäsong där det verkligen har lossnat för 21-åringen. 32 mål och 14 assist har Lanver gjort på 28 matcher jämfört med 8 mål och 5 assist förra säsongen. Inför Linköpings match mot Team Thorengruppen skrev han på ett nytt kontrakt på ytterligare två år.

– Det känns väldigt här i Linköping. Jag har utvecklats mycket och trivs väldigt bra i laget och är del i en grupp som kan nå långt. Innebandybitarna känns bra och min utbildning som är viktig för mig kan jag fortsätta med, säger Lanver om det nya kontraktet.

Två nya år och två nya mål när Felix Lanvers Linköping vann över Team Thorengruppen. Det började dock lite trögt.

– Det var inte den bästa inledningen tyvärr. Vi har underläge två gånger i den första perioden och det är bra att de inte går ifrån för mycket. Sedan gör vi en en väldigt bra match både defensivt och offensivt. Det finns en risk att man tjuvar lite när man möter sådana här lag men jag vi gör det bra och tar en kontrollerad seger.

Ledning med 3-2 efter den första perioden skulle bli till totalt 9-4.

– Vi gör väldigt snygga mål idag när vi hittar fina kombinationer i anfallsspelet. Bollen går många gånger på ett snöre och vi spelar ett anfallspel med hot och fart.

Lanvers femma där han spelar i kedja med Martin Karlsson och Oskar Seth låg bakom tre av målen.

– Det har blivit lite nytt för oss när våra backar Anton och Martin (Karlsson och Hovlund) har varit borta nu ett par matcher. Men framåt så har vi ett skönt stäm oss emellan och skapar mycket målchanser. Vi har väldigt tydliga roller att jobba utifrån och har hittat rätt. Det gör att vi kan få fram en väldigt bra slutprodukt, säger Lanver som känner en trygghet inför slutspelet:

– Att vi har hittat rätt nu och kan fortsätta spela ihop oss än mer inför slutspelet ger bra självförtroende. Det kommer gynna oss när det bli tuffare matcher, avslutar Lanver.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar