Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”Jag äger min egen utveckling mer nu”

Linköpings Felix Lanver har förlängt med ytterligare två år.

Inför Linköpings match mot Team Thorengruppen skrev 21-årige Felix Lanver på ett nytt kontrakt med Linköping. Det nya kontraktet är på två år.

– Det känns väldigt här i Linköping. Jag har utvecklats mycket och trivs väldigt bra i laget och är del i en grupp som kan nå långt. Innebandybitarna känns bra och min utbildning som är viktig för mig kan jag fortsätta med, säger Lanver om det nya kontraktet.

Den här säsongen har verkligen varit succéartad för Lanver. På 28 matcher har Lanver gjort 32 mål och 14 assist.

– Det känns som att jag har vuxit mentalt i min träning och  inställning. Jag äger min utveckling mer nu. Dels har det fungerat jättebra med lagkamraterna och i klubben som gör det möjligt att jag kan äga min utveckling. Ja har tagit ytterligare steg och fått många bitar den här säsongen. Jag är jättenöjd med hur det har gått.

Vad har du utvecklat? 

– Det är väl att jag spelare mer med fart och fysik och har en bättre kondition nu som gör att kommer till målchanser där jag kan få utdelning och en bra slutprodukt. Tidigare har jag inte kommit till lika många lägen. Det i kombination med att jag har slipat på skott och avslut har gett bra effekt.

Det nya kontraktet är skrivet på två år.

– Jag vill fortsätta utvecklas nu framåt och träna på de saker som får mig att prestera på hög nivå. Även med Linköping vill jag ta ytterligare steg. Mitt personliga mål är att ta en landslagströja i framtiden och kan jag fortsätta utvecklas få hoppas jag att jag får chansen.

Linköping själva är oerhört nöjda med förlängningen. Lanver som kom till Linköping när han var 8 år och räknas som en egen produkt.

– Ja, att Felix nu skriver på ett nytt kontrakt är viktigt för oss av många skäl. Han är en egen produkt och är ett bevis på att vår utvecklingstrappa fungerar. Sen har han stått för en fantastisk säsong och han har dessutom potential att bara bli bättre och bättre, säger Linköping tränare och manager Johan Astbrant till Linköpings hemsida. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar