Allsvenskan

”En spelare kan gå från geni till idiot på 1 sekund”

Hudik/Björkbergs kommentatorer Joseph Edman och John Jonsson blev efter helgens match hyllade för sin energi och inlevelse.

När Hudik/Björkberg i helgen vann en för dem otroligt viktig match över Hagunda bjöds det innebandyns ganska mest engagerade hemmakommentator i sändningen. Joseph Edman och John Jonsson som kommenterade med hög energi och viss partiskhet för Hudik/Björkberg bjöd många tittare på ett leende med sina uttalanden. ”Där jinxar jag inte det totalt”, ”Fan vad bra, karljävel”

Ett urval går att höra i highlightsklippet ovan som blev omtalat på sociala medier. Inte konstigt då det är två H/B profiler som kommenterar med ett stort hjärta för hemmalaget.

— Vi har båda H/B som moderklubb och avslutade ifjol spelarkarriären av olika anledningar. Jag har gjort flest matcher i klubbens historia, det är bara brorsan som gjort fler poäng än mig i historien och jag varit lagkapten senaste 5-6 säsongerna. Joseph har 17 år kvar på sitt 20-årskontrakt. Vi brinner för klubben och vill alltid att laget ska gå så bra som möjligt, säger John Jonsson.

Helgens match var den första för duon som även driven podcasten (Namnlösa podcasten) som handlar om Allsvenskan Norra. De båda tycker om att prata och bjuder på en och annan såg i sändingen.

— Det är otroligt roligt men uppenbarligen riktigt nervöst och det kan komma en totalsågning eller floskel när som helst eftersom att det är laget vi håller på. Tidigare har båda varit spelare och inte haft möjlighet att kommentera. Vi sa att ska vi tacka ja till att kommentera så ska vi göra det tillsammans och i helgen va första gången det klaffade så att båda kunde vara på plats.

Vad är svårast med ett kommentera? 

– Det svåraste är absolut att hålla sig lugn och att inte svära. En spelare kan gå från geni till idiot på 1 sekund om man gör ett dåligt beslut och allt vi vill är ju att H/B ska vinna. Det är heller inte helt lätt att vara opartisk. Vi tycker dock själva att det är roligt med passionerade kommentatorer som har god insikt i sitt eget lag. Det inför en extra krydda och tändning.

Vad är roligast med att kommentera Hudik/Björkberg?

– Det roligaste är att få ut sin passion och förhoppningsvis även kunna bidra med mycket information eftersom båda varit aktiva i A-laget i över 10 säsonger vardera.

Tre matcher varav en hemmamatch återstår för Hudik/Björkberg som inblandade i kampen om nytt kontrakt.

– H/B kommer absolut att hålla sig kvar. Dels har de/vi bästa truppen av bottenlagen tycker vi. De har även spelare som har en enorm förmåga att höja sig ju viktigare matcherna är. Framförallt Jacke och Jansson är spelare som älskar dessa typer av matcher, avslutar John Jonsson.

John och Joseph har dessutom en podcast där de diskuterar Hudik/Björkberg, innebandy och Allsvenskan Norra.

Podd: Lyssna på podcasten här

hb-kommentatorer

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar