Foto: Per WIklund
AIK IBF

”Försvarsinsatsen är hur bra som helst idag”

Två mål av Joel von Reis som lyfter fram Helsingborgs försvarsspel i 6-2 segern över AIK.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:00
FC Helsingborg
6 - 2(2-X0, 3-0, 1-2)
AIK IBF

Helsingborg förstärkte sin slutspelsplats när AIK besegrades med 6-2 på hemmaplan.

— Vi hade koll på matchen från början till slut idag. Vi har Jonte (Jonathan Edling) i kassen som räddar allt idag och vi skapar mycket framåt. Tre härliga poäng, summerar Helsingborgs Joel Von Reis.

Ett Helsingborg som visade upp ett stabilt försvarsspel mot ett AIK som hade otroligt svårt att skapa chanser. Det dröjde drygt 56 minuter innan AIK fick hål på Helsingborg.

— Försvarsinsatsen är hur bra som helst idag. Allt klaffar och det blir verkligen att vi kämpar för varandra i alla situationer. Vi står upp i duellerna, täcker mycket skott och offrar oss för varandra. Sedan gör Jonte en jättematch i målet också.

Backen Joel von Reis som dessutom gjorde två mål. Det första snyggt på halvvolley.

— Ja det hör inte till vanligheterna. Alltid kul att göra mål såklart. Det första är lite slumpartat men så studsar den ut till och jag kan sätta dit den.

Även det offensiva spelet fungerar för Helsingborg som skapa flera chanser.

— Vi har tålamod i det offensiva spelet och kan rulla runt och hitta in i ytor. Vi tar inte onödiga avslut utan istället har vi tålamod och hittar in bakom AIK som vi ville.

Den egna produkten Von Reis som har kommit tillbaka till Helsingborg efter jul och förstärkt backsidan sedan Juha Kivilehto lämnade.

— Det är jätteroligt att vara tillbaka. Alltid kul att spela för moderklubben och det har fungerar bra sen jag kom tillbaka.

Segern innebär att Helsingborg nu står på 43 poäng med tre matcher kvar spela. Utanför slutspel är i Sirius med 37 poäng och fyra matcher kvar att spela. Ett Sirius som imorgon möter Linköping.

— Vi har en väldigt bra känsla inför slutet. Gruppen har kommit ihop bra efter den här segern och nu ska vi åka upp till Umeå och fortsätta ta poäng, avslutar von Reis.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Straffmål av Kohonen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar