Foto: Leif Jirebeck
Örebro Kings

Örebro samlade för att hålla sig kvar

Fokus på att stoppa Max Wahlgren om Örebro ska lyckas ta poäng hemma mot Pixbo.

Efter AIK:s seger förra helgen minskade avståndet ner till nedflyttningsplats för Örebro när det återstår fyra matchen av serien.

— Det kommer bli tufft och varje poäng betyder otroligt mycket. AIK har kanske ett lite lättare spelschema än oss. Samtidigt möter de lag som slåss om slutspelsplats och vi möter lag som kanske har fokus på att förbereda sig för slutspel. Det blir tufft och spännande, säger Örebros Emil Lundmark.

Örebro som har tre raka förluster bakom sig.

— Spelmässigt har det varit ganska bra i alla fall. Mot Jönköping gjorde vi en bra match och träffade ju ribban med tre sekunder kvar. Det hade varit fint om den suttit. Höllviken var lite likadan med att vi gjorde en bra. Men gör vi bara tre mål så vinner vi inga matcher.

Örebro som har ett tufft spelschema i slutet av säsongen mot Pixbo, Växjö, Linköping och Mullsjö.

— Vi har försökt att samla ihop laget lite och kommit överens om att verkligen ge allt de sista matcherna. Vi har jobbat på att hitta en bra känsla inför sista matcher och gett oss förutsättningarna för att klara det här.

Först ut är lördagens match mot Pixbo Wallenstam.

—Det jag kommer ihåg från förra matchen är att Max Wahlgren gjorde fem mål och att det var i stort sett bara han och Östholm som skadade chanser. De gör mycket i Pixbo och vi måste klara av att stänga bort dem. Det är även ett lag som jobbar stenhårt där Eliasson verkligen fått in att varje duell är livsviktigt. Det kommer bli tufft för oss.

19-årige Emil Lundmark egna debutsäsong i SSL har varit framgångsrik. Trots ett positionsbyte till back har han gjort 13 mål och 7 assist och imponerat med sitt orädda spelt.

— Det har gått bra för mig även om jag såklart velat att vi skulle ligga högre upp i tabellen. Jag har ju spelat back nästan hela säsongen och det är en ny position för mig. Det har varit speciellt och utvecklande att se spelet från ett annat perspektiv.

Största skillnaden för dig att vara back? 

— Förut som center spelade man mycket automatiskt. Som back så måste man tänka mer hur man täcker av osv i försvarspelet. Jag tycker det passar mig bra at spela match. Framförallt i förstafemman som är en offensiv femma där jag kan fylla på med mycket boll, avslutar Lundmark.

LÄS MER: Förutsättningar inför avslutningen av SSL Herr

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar