Foto: Privat/Per Wiklund
Höllvikens IBF

Ensam tågeffekt för Johansson: ”Det var dötrist”

Jim Johansson tvåmålsskytt efter ensamma uppladdningen på tåg. – Det var dötrist, tänk dig själv, 16 timmar på ett tåg och inga spel hade jag, säger Johansson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:00
Höllvikens IBF
4 - 7(2-1, 0-3, 2-3)
IBK Dalen

När Dalen idag mötte Höllviken på bortaplan valde laget att flyga ner redan under lördagen. Eller ja i stort sett hela laget. Comebackande Jim Johansson fick sätta sig ensam på en 16 timmars tågresa till en match som han egentligen inte skulle spela.

– Jag skulle vara hemma och vara pappa egentligen. Men min sambo lyckades byta det hon skulle göra till fredagen istället. Grabbarna skulle dock åka redan 10:35 och jag kunde inte åka förrän eftermiddagen. Vi kollade på tåg och hittade ett så det var bara att boka och sätta sig, säger Johansson.

En annorlunda och ensam uppladdning för Johansson med byte till liggvagn i Stockholm och ankomst i Malmö klockan sju.

– Tåg själv i 16 timmar och dessutom inget roligt spel på telefonen. Jag fick kämpa youtube för att försöka fördriva tiden men det var en jobbig resa.

Tågresan verkade dock ge positiv effekt. Johansson blev tvåmålsskytt när Dalen vann över Höllviken med 7-4.

– Ja alltså när jag kom fram var jag ju riktigt taggad. Men tänk dig mardrömmen om jag kommit fram och så skulle jag sitta på bänken. Nu blev det inte så och jag hade mängder av energi.

Energin märktes på Johansson vars femma skapade oerhört mycket. Johansson själv låg gjorde som sagt två mål.

– Idag kändes det som att jag kunde springa hur mycket som helst. Jag blev aldrig trött och när Urban sa att jag skulle vila på slutet när de gick för det blev jag dyngförbannad. Jag hade kunnat springa hur mycket som helst.

Dalen vann också matchen med 7-4 och tog viktiga poäng i kampen om slutspelsplats.

– Vi inleder svagt men sedan så jobbar vi oss in i det. Redan i slutet av första känns det som att vi har kommit in i det bra. Det är en klassisk Dalenseger idag. Vi sliter, krigar, täcker skott och tar jobbet för varandra.

Samtidigt som Dalen vann förlorade både Sirius och Jönköping vilket stärker Dalens slutspelsaktier. Nu är det fyra poäng ner till Sirius utanför slutspel. Dalen dessutom med Jim Johansson som börjar hitta rätt efter comebackan.

– Jag har ju inte samma flås som de andra och har inte kört den försäsongen. Jag försöker komma in i matcherna så gott det går och det känns bättre och bättre.

Glädjande för Johansson som på vägen hem hade plats i planet.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar