Foto: Per Wiklund
Landslag

”Häftigt ur ett arrangemangsperspektiv att möta Tjeckien”

På torsdag kommer förbundskapten Mikael Hill kommer vara på plats för att följa VM-lottningen.

På torsdag lottas grupperna till VM i Prag i december. På plats för att följa lottningen kommer förbundskapten Mikael Hill vara och han ser ingen drömlottning framför sig.

— Det finns ingen lottning som är varken bättre eller sämre. Det handlar oavsett motstånd att positionera sig så bra som möjligt inför slutspelet. Tittar man på hur jämnt det har varit mellan topp fyra de senaste matcherna så finns ingen som är enklare eller tuffare att möta, säger Hill.

Lottningen är utformad så att Sverige kommer hamna i en grupp med någon av de andra topp fyra länderna Finland, Schweiz och Tjeckien. Utöver det kommer två länder som är rankade 5-8 i lottningen att ta plats i gruppen vilket innebär att Sverige kommer möta Danmark, Norge, Lettland eller Tyskland. Tidigare kan det funnits en fördel att möta Finland i ett gruppspel för att garanterat slippa möta dem innan en final. Det argumentet har dock fallit nu när både Tjeckien och Schweiz är närmare.

— Det faller lite nu eftersom även de andra länderna är klart bättre. Det finns varken en önskemotståndare eller mardrömsmotståndare för oss i gruppspelet. Vi ska spela tre matcher och det kommer bli mot ett topp fyra lag.

Hur vore det att möta hemmanationen Tjeckien i ett gruppspel? 

— Det är klart det är häftigt ur ett arrangemangsperspektiv att möta Tjeckien. Jag tror det kommer bli mycket folk på plats oavsett vilka vi möter men de har ju gått ut och sagt att de ska fylla O2 Arena minst 2 gånger. En match mot oss skulle ju kunna göra vara tänkbar som en utsåld match och det vore klart häftigt.

Lottningen kommer att sändas och du som läsare kan följa den här. Utöver det har representanter från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien bjudits in för att närvara på plats i Prag. Från Sverige åker förbundskapten Mikael Hill och landslagschef Joakim Lindström.

— Det är första gången det är på det här sättet. Vi var i Prag innan VM-kvalet och kolla in boende osv och fick då informationen om att lottningen skulle sändas och att det skulle var en träff i samband med den. Det är ett steg i rätt riktning för att lyfta VM ytterligare.

LÄS MER: Förutsättningar inför VM-grupplottningen

TV: Se lottningen här (torsdag 18:00)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar